Így látta úszóink vb-jét Verrasztó Zoltán; Baráth Péter minden percet élvezett a válogatottnál

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.06.26. 23:03
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

• A 2017-es budapesti vb úszóversenyeit a magyar csapat két arannyal, négy ezüsttel és két bronzzal zárta – az ideit, a szombaton véget érőt pedig két elsőséggel. Igaz, Milák Kristóf két győzelme mellett még másik 17 döntősünk volt, s hogy ez mit is jelent a valóságban, szakmailag hogyan is kell ezt megítélni, arról NS-szakértőnket, Verrasztó Zoltán kérdeztük. A korábbi világbajnok szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezúttal nem a szokásos mezőnyt láthattuk a Duna Arénában, s a magyar úszósportban is zajlik a generációváltás. Igaz, Verrasztó az idősebb úszókat sem írná le. Beszélt Milák Kristófról is, szerinte „egyelőre senkinek sincs köze a kétszáz pillangóhoz” rajta kívül.
• A 2017-es budapesti vb úszóversenyeit a magyar csapat két arannyal, négy ezüsttel és két bronzzal zárta – az ideit, a szombaton véget érőt pedig két elsőséggel.
Igaz, Milák Kristóf két győzelme mellett még másik 17 döntősünk volt, s hogy ez mit is jelent a valóságban, szakmailag hogyan is kell ezt megítélni, arról NS-szakértőnket, Verrasztó Zoltán kérdeztük. A korábbi világbajnok szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezúttal nem a szokásos mezőnyt láthattuk a Duna Arénában, s a magyar úszósportban is zajlik a generációváltás. Igaz, Verrasztó az idősebb úszókat sem írná le. Beszélt Milák Kristófról is, szerinte „egyelőre senkinek sincs köze a kétszáz pillangóhoz” rajta kívül.

• Baráth Péter élvezett minden, a válogatottnál töltött percet, attól függetlenül, hogy nem lépett pályára a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken. A Debreceni VSC középpályása az Olaszország (1–2) és a Németország (1–1) elleni mérkőzésen lehetett ott a keretben. A 20 esztendős futballista nem élte meg kudarcként, hogy Marco Rossi nem küldte pályára, inkább motiválja, hogy még többet dolgozzon. Szerinte az idő neki dolgozik, s hisz benne, hogy előbb-utóbb megkapja az esélyt a bizonyításra. Bár már két és fél éve bemutatkozott az NB I-ben, az első teljes idényét az előző idényben játszotta: 32 bajnokin kapott lehetőséget, 28-szor kezdőként.

• Kilencven éve született az ötszörös magyar bajnok, kétszeres KK-győztes, gólkirály Machos Ferenc. Sebes Gusztáv szövetségi kapitány 1955. szeptember 17-én Lausanne-ban állította be először a legjobbak közé. A mérkőzést az Európa-kupáért vívták, a találkozó arról is nevezetes, hogy a mieink a svájciak fehér mezében léptek pályára, mert ők ragaszkodtak ahhoz, hogy a saját piros mezükben játsszanak, nekünk viszont csak meggypiros szerelésünk volt. Karrierje egyik legjobb éve az 1955-ös volt, amelyben a bajnoki cím mellé Cziborral holtversenyben 20 góllal a gólkirályi címet is megszerezte. Népsport mellékletünkben emlékezünk rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik