Vízilabda: Vigvári Vince újra a góllövőlista élére állt az ob I-ben

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.18. 09:03
Címkék
Az utánpótláskorúak szempontjából is eseménydús fordulón vagyunk túl a férfi vízilabda ob I-ben: a KSI elmozdult az utolsó helyről, Vigvári Vince ismét vezeti a góllövőlistát.

Szombaton már a 28. fordulót rendezték a férfi vízilabda ob I-ben, és ezen a játéknapon is számos utánpótláskorú játékos teljesített kiválóan.

A szinte csak korosztályos pólósokból álló KSI Szalai Péternek (17), Pető Attilának (18) és Gábor Lőrincnek (19) köszönhetően az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordított Tatabányán, és könyvelhette el a második győzelmét az évad során.

A KSI elmozdult az ob I utolsó helyéről Forrás: ksipolo.com
A KSI elmozdult az ob I utolsó helyéről Forrás: ksipolo.com

A KSI elmozdult az ob I utolsó helyéről  •  Forrás: ksipolo.com

Bár a meccset a három említett fiatal góljai zárták, Horváth János együttesét ismét csapatszinten lehet dicsérni, hiszen a tinédzserek egytől egyig kivették a részüket a 11–9-es sikerből. A KSI a betegségek és sérülések miatt öt fordulóval korábban ki sem tudott állni a Miskolc ellen, majd a folytatásban a serdülőkkel teletűzdelt gárda az UVSE, valamint a Pécs ellen is pontot szerzett, a Debrecen otthonában pedig – megint közel járva a győzelemhez – ötgólos előnyről veszített. A tatabányai sikernek köszönhetően a fővárosi fiatalok elmozdultak az utolsó helyről: 8 pontjukkal éppen a 7 pontos legutóbbi vendéglátójukat előzik meg.

A férfi élvonal második legfiatalabb átlagéletkorával bíró alakulata, a Vincze Balázs irányította UVSE egy döntetlen és két vereség után a Szeged ellen tért vissza a győzelem útjára hazai medencében. A liláknak ezúttal is a 17 éves Vigvári Vince volt az egyik legnagyobb fegyvere, aki négy góllal járult hozzá 15–8-as sikerhez. A „kisebbik” Vigvári (bátyja, Vendel az FTC-Telekom játékosa – a szerk.) így már 78 találatnál jár az ob I-ben, és visszavette vezető helyét (holtversenyben, de jobb hatékonysággal) a góllövőlistán. Bár, ehhez az is kellett, hogy a miskolci Magyar Márton az évad során először ne találjon kapuba egy fordulón belül.

Vigvári Vince újra a góllövőlista élére állt az ob I-ben Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Vigvári Vince újra a góllövőlista élére állt az ob I-ben Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Vigvári Vince újra a góllövőlista élére állt az ob I-ben  •  Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Az UVSE ifjúi közül továbbá Molnár Erik (17) két, Belényesi Dávid (17) egy gólt lőtt a Szegednek, míg a vesztes gárdából Lakatos Soma (18) kétszer, Leinweber Olivér (15) egyszer volt eredményes – utóbbi egyúttal a forduló legfiatalabb gólszerzője is lett.

Ha már Magyart említettük, folytassuk a Miskolccal, amely nem tudott mit kezdeni otthon a Vasassal, és mindössze három gólig jutott a kilenc bekapott ellenében. Ez a találkozó nem a tizenévesekről szólt, viszont azt meg kell említenünk, hogy a juniorválogatottban érdekelt Bóbis Botond (20) is hozzátett egy gólt a 9–3-as piros-kék diadalhoz. A másik oldalon hiába próbálkozott csapatából a legtöbbet Vismeg Zsombor (18), nem tudott túljárni Braniszlav Mitrovics eszén.

A BVSC-Zugló kispadján Kemény Kristóf a kinevezése óta zsinórban a kilencedik meccsén gyűjtötte be a három pontot, így csapata már majdnem bebiztosította a negyedik, elődöntős helyét a tabellán. A Debrecen otthonában elért 20–13-as sikerhez Mészáros Mátyás (17) két, Tátrai Dávid (17) és Batizi Benedek (19) egy-egy góllal járult hozzá. A hazai együttes fiataljai közül Nagy Norbert (18) kétszer, Krasznai Bendegúz (19) és Bodoróczki Tamás (20) egyszer-egyszer volt eredményes. A BVSC húzóemberének Pásztor Mátyás bizonyult, aki hat gólt tett hozzá a bajnokságban addig lőtt hetvenjéhez, így a góllövőlistán is Vigvári Vincéék szélárnyékába került.

A Szolnok tempóját csak az első negyedben bírta az Eger, az alapszakaszt vezető vendéglátók fölényes, 23–6-os győzelmet arattak. Hazai részről Szeghalmi Zsombor (18) két góltalan meccs után volt újra eredményes az első osztályban, míg a nemrégiben a felnőttválogatott keretébe is meghívott Konarik Ákos (20) kétszer rezegtette meg a hálót – az egyik esetben bemutatott látványos csavargólja sokáig emlékezetes marad.

Az FTC-Telekom a Honvéd otthonában nyert magabiztosan 12–7-re. A Varga Dénest már újra a soraiban tudó zöld-fehéreket ezúttal Szabó II. Bence (19) és Nyíri Balázs (18) segítette egy-egy góllal utánpótlásrészről. Az OSC Újbuda a Pécs vendégeként győzött 12–6-ra, a hazai gárdában Sólyom Levente (19) talált be egyszer, míg a Szentes szoros találkozón gyűrte le 9–8-ra otthon a Kaposvárt, melyben Kakstedter Bendegúz (18) is lőtt egy gólt.

Összeállításunkban a 2001-ben (még a juniorválogatottban érdekelt lehet) és az annál később született játékosokkal foglalkoztunk.

A férfi ob I 28. fordulójának részletes eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik