B. Z. utanpotlassport.hu 2021.09.16 18:50 Frissítve: 2021.09.16 19:00

Vízilabda: Eb-elődöntős az U17-es fiúválogatott

Remek védekezéssel, koncentrált játékkal hat góllal győzte le az U17-es fiú vízilabda-válogatott a horvátokat a korosztály máltai Európa-bajnokságának negyeddöntőjében, és készülhet a pénteki, szerbek elleni elődöntőre.

Miután a magyar U17-es fiú vízilabda-válogatott megnyerte a csoportját a korosztály máltai Európa-bajnokságán, a szerdai pihenőnapot követően, csütörtökön a horvátokkal mérkőzött meg a torna negyeddöntőjében.

Nagy Ákos (labdával) a horvátok ellen is az egyik vezére volt az U17-es válogatottnak Forrás: MVLSZ

Nagy Ákos (labdával) a horvátok ellen is az egyik vezére volt az U17-es válogatottnak  •  Forrás: MVLSZ

A horvát csapat a csoportmérkőzéseken nem villogtatta az oroszlánkörmeit, az igen termetes játékosokból álló és felettébb harcias georgiaiak elleni nyolcaddöntőben viszont látszólag könnyedén, 17–4-re győzött.

Kiss Csaba együttese így az első pillanattól kezdve koncentráltan állt az összecsapáshoz, melyen az első negyed közepénél Szalai Péter kezdte meg a gólgyártást. Az első nyolc percben ezen kívül még egy-egy gól esett (2–1), Bede Marcell is betalált. A második játékrészben meglódult a válogatott: előbb a csapatkapitány Gaszt Roland volt eredményes, majd Szalai jött újra, aztán Nagy szerzett gólt ötméteresből, így a félidőben 5–1 állt az eredményjelzőn.

Innentől kezdve a csapatnak „csak” tartania kellett az előnyét. Meg is tette. A harmadik felvonást Nagy és Szécsi Marcell góljának köszönhetően 2–2-re hozták le a fiúk, a záró negyedben pedig még növelték a különbséget. Nagy és Szépfalvi Gergely még gyorsan berámolt egyet-egyet a horvát kapuba, ezzel tulajdonképpen eldöntve a meccs sorsát. A horvátok ebben a negyedben egy gólra voltak képesek, a magyaroknak pedig, hogy majdnem minden összejött ezen a mérkőzésen, Bede látványos, vízen csúsztatott találata is jelezte fél perccel a vége előtt. Ekkora már a horvátoknak elment a kedve az egész Európa-bajnokságtól, a kapus Gyapjas Viktor vezérletével nagyszerűen védekező, nagyon magabiztos 10–4-es sikert elkönyvelő magyar csapatnak pedig talán csak most jött meg igazán hozzá.

Pénteken már a biztos éremért játszanak a fiúk. Az elődöntőbeli ellenfél az a szerb csapat lesz 18 órától, amely a negyeddöntőben 11–10-re győzte le a hollandokat.

FIÚ U17-ES EB, MÁLTA
Negyeddöntő
Horvátország–Magyarország 4–10 (1–2, 0–3, 2–2, 1–3)
Gólszerzők: Nagy Á. 3, Szalai 2, Bede 2, Gaszt, Szécsi, Szépfalvi

Csoportbeosztás
A-csoport: Olaszország, Montenegró, Hollandia, Ukrajna
B-csoport: Horvátország, Spanyolország, Málta, Románia
C-csoport: Fehéroroszország, Németország, Magyarország, Oroszország
D-csoport: Georgia, Görögország, Szerbia, Törökország
A magyar válogatott csoportmérkőzései
2021. szeptember 12., vasárnap: Oroszország–Magyarország 11–13
2021. szeptember 13., hétfő: Fehéroroszország–Magyarország, 6–19
2021. szeptember 14., kedd: Németország–Magyarország 5–13
A magyar U17-es válogatott kerete:
Kapusok: Csite Loránd, Gyapjas Viktor
Mezőnyjátékosok: Balogh Botond, Barics Bence, Bede Marcell, Gaszt Roland, Ionescu Erik, Iriczfalvi Gabor, Kis Ferenc Ágoston, Mészáros Balint, Nagy Ákos, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Szépfalvi Gergely, Varga Vince
Szövetségi kapitány: Cseh Sándor. Szövetségi vezetőedző: Kiss Csaba. Edző: Lehmann István. Kapusedző: Bisztritsányi Dávid

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.