B. Z. utanpotlassport.hu 2021.09.20 08:55 Frissítve: 2021.09.20 09:00

Vízilabda: a szívük vitte előre az U17-es Eb-bronzérmes fiúkat

A máltai fiú U17-es vízilabda Európa-bajnokságon bronzérmet nyert magyar válogatott szövetségi vezetőedzője, Kiss Csaba reálisan és büszkén értékelte a tornát.

Mint arról beszámoltunk, a magyar U17-es fiú vízilabda-válogatott vasárnap este 8–8 után ötméteresekkel győzte le a spanyolokat a korosztály máltai Európa-bajnokságának bronzmérkőzésén. 

A csapat szövetségi vezetőedzője, Kiss Csaba igyekezett reálisan értékelni a sikert követően az utanpotlassport.hu-nak.   

A szívük vitte előre az U17-es Eb-bronzérmes fiúkat Forrás: MVLSZ

A szívük vitte előre az U17-es Eb-bronzérmes fiúkat  •  Forrás: MVLSZ

„Nem azzal nyerte meg a csapat a mérkőzést, hogy nagyon jól játszott. Rengeteg hibát követtünk el, mégis meccsben tudtunk maradni, mert a szívük vitte előre a srácokat, nagyon szerettek volna ott állni a dobogón. A végén azt éreztem, hogy minden erőtartalékjukat mozgósították, hogy sikerüljön egyenlíteni, és be kell látnunk, ehhez kellett a spanyol csapat is, hiszen ők is elfáradtak. Két olyan gólt tudtunk lőni a végén, ami nem volt benne a mérkőzésben. Sportszerűen el kell ismerni, hogy a bronzérem a spanyolok kezében volt, de hősiesen küzdöttünk, és ha összességében nézem az Eb-t, akkor megérdemelték a fiúk a harmadik helyet.”

A bronzéremhez kellettek a váratlan egyéni villanások is. Például a hajrában, amikor egygólos hátrányban a csapatkapitány Gaszt Roland éles szögből húzott egy merészet, és a centerezést váró ellenfeleket meglepve a hosszú sarokba vágta a labdát, 1:08 perccel a vége előtt. 

„Minden gólunk egyéni villanás – folytatja a szakember. – A csapatunkban vannak olyan játékosok, akik képesek a klasszis megoldásokra, és szerencsére egyet-kettőt elő is vettek, amikor meleg volt a helyzet. Nagyon boldogok vagyunk, és köszönet illett minden utánpótlásban dolgozó szakembert, mert ez közös siker.”

Ez a korosztály két évvel ezelőtt Burgaszban nagyon magabiztosan nyerte meg az U15-ösök kontinensviadalát. Kiss Csaba akkor is ott volt a gárda mellett Vincze Balázs és Derekas Szilárd segítőjeként, így ha a fiúk a válogatott pályafutását nézzük, ő töltötte velük a legtöbb az elmúlt időszakban. 

„Burgaszhoz képest rengeteget fejlődtek, de azt is láttuk, hogy a többi csapat is sokat lépett előre. Nagyon kiegyenlített volt a torna, úgyhogy nem voltak könnyű helyzetben a srácok, és úgy éreztem, a fiúkat is meglepte, hogy nincs már meg az a különbség köztük és a többi válogatott között, amely megvolt két éve. Ezért át kellett értékelni minden egyes gólt és győzelmet. Talán a végjátékban még az is számított, hogy nekik már volt kis rutinjuk abban, hogyan kell egy éles mérkőzést lejátszani világversenyen. Helyén volt a szívük és az eszük. Nagyon büszke vagyok rájuk!„

A magyar U17-es válogatott Eb-bronzérmes kerete:
Kapusok: Csite Loránd, Gyapjas Viktor
Mezőnyjátékosok: Balogh Botond, Barics Bence, Bede Marcell, Gaszt Roland, Ionescu Erik, Iriczfalvi Gabor, Kis Ferenc Ágoston, Mészáros Balint, Nagy Ákos, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Szépfalvi Gergely, Varga Vince
Szövetségi kapitány: Cseh Sándor. Szövetségi vezetőedző: Kiss Csaba. Edző: Lehmann István. Kapusedző: Bisztritsányi Dávid

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.