Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.11.21 08:50 Frissítve: 2020.11.26 17:45

Úszás: Magda Boldizsár a serdülő ob egyik legjobbja

Négy aranyérmet nyert a múlt heti serdülő országos bajnokságon a gyöngyösi Parafa Úszó Klub 15 éves versenyzője, Magda Boldizsár. Őt és edzőjét kérdeztük.

Az egy évvel idősebbek, vagyis az U16-osok mezőnyében is kiemelkedőt nyújtott a gyöngyösi Parafa Úszó Klub 15 esztendős reménysége, Magda Boldizsár. A budapesti Tüske Uszodában rendezett serdülő országos bajnokságon 50 és 100 m gyorson, 50 m háton, valamint 50 m pillangón is aranyérem került a nyakába. Így nem csoda, hogy ő is elégedett volt az év főversenye után.

 Magda Boldizsár a serdülő ob egyik legjobbja volt Fotó: Czimer Tamás/Heves Megyei Hírlap


Magda Boldizsár a serdülő ob egyik legjobbja volt  •  Fotó: Czimer Tamás/Heves Megyei Hírlap

„Nagyon jól sikerült, túlszárnyaltam, amit terveztem, ezért örülök az eredményeimnek. Kicsit furcsa volt, hogy a medencetéren kívül az uszodában maszkot kellett viselni, de természetesen most az egészség a legfontosabb. Nem volt egyszerű év, a karantén alatt volt egy kéztörésem, így kicsit később tudtam elkezdeni a szárazföldi felkészülést, de azért jól sikerült a felkészülés a vírus alatt is.”

Edzője, Vaszkó Viktor már egészen kicsi kora óta foglalkozik vele, ő tanította meg úszni. Azt mondja, az első foglalkozásokon látszott, hogy különleges fiúról van szó.

„Már kicsiként látszott, mekkora győzni akarás van benne, mindig próbált a nagyok után menni, ami általában sikerült is neki. Mostanra látszik, hogy beérett a munka, és hozza az eredményeket. Minden versenyző az olimpiáról álmodik, hogy majd egyszer sikerül… Én próbálom őt inkább fokozatosan terelgetni, hogy mindig csak a következő versenyre figyeljünk. Lassan számára is elkezdődnek a nemzetközi versenyek: EYOF, ifi Eb, ifjúsági olimpia. Végig kell járni a szamárlétrát.”

A magyar úszóutánpótlás egyik nagy ígérete mindenesetre már a legelején megfogalmazta legnagyobb célját, ami azóta sem változott, és így szól: „olimpiai bajnok akarok lenni.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.