Úszás: Magda Boldizsár a serdülő ob egyik legjobbja

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.21. 08:50
Címkék
Négy aranyérmet nyert a múlt heti serdülő országos bajnokságon a gyöngyösi Parafa Úszó Klub 15 éves versenyzője, Magda Boldizsár. Őt és edzőjét kérdeztük.

Az egy évvel idősebbek, vagyis az U16-osok mezőnyében is kiemelkedőt nyújtott a gyöngyösi Parafa Úszó Klub 15 esztendős reménysége, Magda Boldizsár. A budapesti Tüske Uszodában rendezett serdülő országos bajnokságon 50 és 100 m gyorson, 50 m háton, valamint 50 m pillangón is aranyérem került a nyakába. Így nem csoda, hogy ő is elégedett volt az év főversenye után.Magda Boldizsár. A budapesti Tüske Uszodában rendezett serdülő országos bajnokságon 50 és 100 m gyorson, 50 m háton, valamint 50 m pillangón is aranyérem került a nyakába. Így nem csoda, hogy ő is elégedett volt az év főversenye után.

Magda Boldizsár a serdülő ob egyik legjobbja volt Fotó: Czimer Tamás/Heves Megyei Hírlap
Magda Boldizsár a serdülő ob egyik legjobbja volt Fotó: Czimer Tamás/Heves Megyei Hírlap


Magda Boldizsár a serdülő ob egyik legjobbja volt  •  Fotó: Czimer Tamás/Heves Megyei Hírlap

„Nagyon jól sikerült, túlszárnyaltam, amit terveztem, ezért örülök az eredményeimnek. Kicsit furcsa volt, hogy a medencetéren kívül az uszodában maszkot kellett viselni, de természetesen most az egészség a legfontosabb. Nem volt egyszerű év, a karantén alatt volt egy kéztörésem, így kicsit később tudtam elkezdeni a szárazföldi felkészülést, de azért jól sikerült a felkészülés a vírus alatt is.”

Edzője, Vaszkó Viktor már egészen kicsi kora óta foglalkozik vele, ő tanította meg úszni. Azt mondja, az első foglalkozásokon látszott, hogy különleges fiúról van szó.

„Már kicsiként látszott, mekkora győzni akarás van benne, mindig próbált a nagyok után menni, ami általában sikerült is neki. Mostanra látszik, hogy beérett a munka, és hozza az eredményeket. Minden versenyző az olimpiáról álmodik, hogy majd egyszer sikerül… Én próbálom őt inkább fokozatosan terelgetni, hogy mindig csak a következő versenyre figyeljünk. Lassan számára is elkezdődnek a nemzetközi versenyek: EYOF, ifi Eb, ifjúsági olimpia. Végig kell járni a szamárlétrát.”

A magyar úszóutánpótlás egyik nagy ígérete mindenesetre már a legelején megfogalmazta legnagyobb célját, ami azóta sem változott, és így szól: „olimpiai bajnok akarok lenni.”

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik