B. Z. utanpotlassport.hu 2020.10.26 08:59 Frissítve: 2020.10.26 09:11

Torna: Balázs Krisztián megkezdte a formába lendülést

A decemberi ifjúsági torna Európa-bajnokságra készülő 18 éves Balázs Krisztián a hétvégén már élesben teszteli megújult gyakorlatait a korosztályos ob-n.

Egyre jobb formába kerül az FTC-Telekom 18 éves tornásza, Balázs Krisztián, aki a decemberi ifjúsági Európa-bajnokságon méltó módon tervezi búcsúját a korosztályos éveitől. A számos utánpótlássikert elért, tavaly nyújtón junior-vb-, korláton EYOF-bronzérmet szerző versenyző a közelmúltban az ifjúsági válogatottal töltött egy hetet Győrben, majd ugyanennyit a felnőttekkel Tatán, néhány nap pihenő után pedig újra a felnőttválogatott mellett készült két héten keresztül az ugyancsak tatai edzőtáborban, melynek szombaton lett vége. Közben az első verseny is látótávolságon belülre érkezett. A hétvégén az ifjúsági országos bajnokságra kerül sor a fővárosban.

Balázs Krisztián egyre jobb formában Forrás: fradi.hu

Balázs Krisztián egyre jobb formában  •  Forrás: fradi.hu

„A legutóbbi táborban már gyakorlatoztunk – mondja Nagy Zoltán tanítványa. – Azokat a szövetségi kapitánynak mutattuk be, ő értékelte pluszra vagy mínuszra a látottakat. Szerencsére a gyakorlataimat rontás nélkül tudtam megcsinálni, a csuklótörésem miatt csak egy szeren vannak hiányosságok, de kezdünk újra formába lendülni. Jól állunk. És ezt nyugodtan mondhatom az egész válogatott nevében.”

Krisztián júniusban, a gyűrűről való leugrás közben szenvedett csuklótörést. A sérülés a felkészülését alaposan megnehezítette, ám az országos bajnokságon már kevésbé fogja hátráltatni.

„Az ifi ob-n nem számítok nagy eredményekre, mert sok szeren van új elemem. Ezeket most fogom élesben tesztelni. Nagyjából egy éve nem versenyeztem, szóval bármi lehet. Előfordulhatnak kisebb rontások, de az edzéseken tapasztaltak alapján azért bizakodó lehetek. A lólengés az a szer, amelyen sokat használom a csuklómat, emellett nyújtón is vannak miatta nehézségek, de egy-két elem kivételével teljes gyakorlatokat tudok bemutatni. A sérülés nyoma a kiinduló pontszámokban fog leginkább látszani.”

Tulajdonképpen az országos bajnokság is a felkészülés részét képezi, hiszen a fő verseny a december 9-én rajtoló ifjúsági Eb lesz, amelynek a legutóbb tervezett helyszínét október elején változtatta meg az európai szövetség az azeri Bakuról a török Mersinre.

„Nagyon örültem, hogy a megrendezés mellett döntöttek, mert csalódott voltam, amikor nyár elején elmaradt. Akkor kiváló formában voltam, most a cél, hogy visszakerüljek abba az állapotomba. Bakuban már kétszer versenyeztem, a terem ismert lett volna, és ez sokat számít, de ha jól felkészülök, Mersinben sem lesz gond. Hogy az utóbbi másfél hónapban a felnőttekkel edzettem, nagy lendületet adott. Gyakorlatok terén is sokat fejlődtem. Szeretném magamból kihozni a legtöbbet az Eb-n, és abban bízok, decemberben már nyoma sem lesz a sérülésemnek.”

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.