N. D. utanpotlassport.hu 2022.01.20 15:43 Frissítve: 2022.01.27 09:01

Short track: Nógrádi Bence is bekerült az olimpiai keretbe

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

A várakozásoknak megfelelően a férfiaknál Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry, míg a nőknél Jászapáti Petra is bekerült a február 4-én kezdődő pekingi téli olimpiára utazó magyar keretbe, azonban rajtuk kívül is voltak helyek a csapatban, amelyekre többek mellett utánpótláskorú korcsolyázók is pályáztak. Közülük végül az FTC 19 éves versenyzője, a junior A-s korcsoportba tartozó Nógrádi Bence örülhetett a meghívónak, aki szintén felkerült a Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöke, Kósa Lajos és a magyar short track-válogatott edzője és menedzsere, Bánhidi Ákos által csütörtök délelőtt ismertetett listára.

Nógrádi Bence is utazhat Pekingbe Forrás: szepi.hu

Nógrádi Bence is utazhat Pekingbe  •  Forrás: szepi.hu

A fiatal versenyző meghívója egyáltalán nem meglepetés, hiszen már évek óta viseli a nemzeti színeket: korábban a korosztályos válogatottnak is meghatározó tagja volt, az utóbbi időben azonban már a felnőttek között bizonyít. Ezt jól mutatja, hogy tavaly ősszel az olimpiai kvótákról döntő világkupa-sorozatban is fontos eleme tudott lenni a magyar csapatnak, több éremszerzésben is tevékenyen részt vett.

Az első világkupa-állomást épp a közelgő olimpia helyszínén, Pekingben rendezték meg, amelyen az 5000 méteres férfiváltó tagjaként (a döntőben is jégre állva) szerzett ezüstérmet az ifjú versenyző, de a japán állomáson (Nagojában), a hazai versenyen Debrecenben és az utolsó megállón, a hollandiai Dordrechtben is bronzérmet akasztottak a nyakába.

Az eredmények alapján tehát joggal bízhatnak a jó produkcióban a magyarok, amihez az ifjú Nógrádi is hozzájárulhat abban a számban, amiben négy évvel ezelőtt hazánk az első téli olimpiai aranyérmét szerezte.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.