UP-info utanpotlassport.hu 2022.06.22 22:20 Frissítve: 2022.06.25 22:40

Öttusa: Erdős Rita és a női csapat is junior Európa-bajnok!

Erdős Rita egyéniben és Bauer Blankával, valamint Eszes Noémivel csapatban is aranyérmet szerzett az öttusázók barcelonai junior Európa-bajnokságán.

Szerdán nagyszerűen szerepeltek a magyar női versenyzők az öttusázók barcelonai junior Európa-bajnokságán – számol be a hazai szövetség honlapja.

A barcelonai aranycsapat (balról: Bauer Blanka, Erdős Rita, Eszes Noémi) Forrás: MÖSZ

A barcelonai aranycsapat (balról: Bauer Blanka, Erdős Rita, Eszes Noémi)  •  Forrás: MÖSZ

A Trion SC 19 éves kiválósága, Erdős Rita a döntőben végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a zárószámban pedig (lövészettel egybekötött futás) elképesztően erős, 10:56.18 perces idővel rukkolt elő, melynek köszönhetően a 11. helyről az elsőre ugrott, és Európa-bajnoki címet szerzett az ezüstérmes litván Elzbieta Adomaityte, valamint a harmadik brit Emma Whitaker előtt. Erdős ezzel a 2019-es U19-es Eb-győzelme után lett ismét egyéni kontinensbajnok.

Erdős Rita a dobogó tetején Forrás: MÖSZ

Erdős Rita a dobogó tetején  •  Forrás: MÖSZ

A Budapesti Honvéd mindössze 16 éves reménysége, Bauer Blanka is remekül versenyzett, és a 9. helyen ért célba, a Lőrinc 2000 SE-t erősítő Eszes Noémi pedig a szintén előkelő 12. pozícióban zárt. Az eredményeknek köszönhetően a magyar lányok csapatban is junior Európa-bajnoki címnek örülhettek.

„Nagyon nehéz verseny van a hátam mögött– idézi Erdőst a szövetségi portál. – A tegnapi és a mai nap eleje sem úgy sikerült, ahogy terveztem. Azonban a kombinált számra sikerült összeszednem magamat fejben, koncentrálni tudtam a lövészeteimre és magamat is meglepve, sikerült megnyernem a versenyt, ami még most is felfoghatatlan számomra. Szeretném megköszönni ezt a sikert az edzőimnek, akik mindig támogatnak, segítenek és biztatnak, amikor szükségem van rá. Nélkülük nem sikerült volna ilyen jól ez az Európa-bajnokság! Ma még kicsit kiélvezem ezt a mámort, de tudom, hogy a siker törékeny és mulandó, ezért nem elégszem meg ezzel az eredménnyel, tovább folytatjuk a munkát a csapatommal."

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.