B. Z. utanpotlassport.hu 2023.06.08 17:20 Frissítve: 2023.06.09 11:31

Öttusa: az U17-es és az U19-es vegyes váltó is Európa-bajnok!

Az U17-esek között a Haraszin Linda, Gyurka Hugó, az U19-es mezőnyben pedig a Zemán Zóra, Tamás Botond alkotta váltó nyert Európa-bajnoki címet Litvániában.

A litvániai Druskininkai városában rendezett ifjúsági öttusa Európa-bajnokság zárónapján is folytatódott a magyar remeklés. 

A vegyes váltók versenynapján mindkét korosztályban magyar győzelemnek örülhettünk. 

Az U17-esek között Haraszin Linda és Gyurka Hugó kettőse az akadályversenyben és az úszásban is a hatodik legjobb időt teljesítette, majd a kombinált versenyszámban (lövészettel egybekötött futás) az ötödik pozícióból indulva ért fel az első helyre. 

Haraszin Linda és Gyurka Hugó Forrás: Modern Pentathlon Lithuania

Az U19-esek viadalán Zemán Zóra és Tamás Botond párosa a visszafogottabb vívóeredmény mellett a medencében és az akadálypályán is a legjobbak között volt. A duó a kombinált versenyszámot a harmadik helyről kezdte, majd az élre állva megérdemelten szerzett aranyérmet. 

Tamás Botond és Zemán Zóra Forrás: Modern Pentathlon Lithuania
A magyar küldöttség ezzel tíz éremmel, közte öt arannyal zárta az ifjúsági Eb-t.  

Az U19-es mezőnyben győzött a Zemán Zóra, Tamás Botond váltó és a Zemán, Mészáros Emma, Varga Orsolya alkotta leánycsapat, ezüstérmes lett Tamás Botond, valamint bronzérmes Zemán és a Tamás, Marschall Attila, Jassó Zalán összetételű fiúcsapat. 

Az U17-eseknél Herbák Emma egyéni Európa-bajnoki címet szerzett. Aranyat érdemelt ki tovább a Herbák, Haraszin Linda, Rajncsák Diána leánycsapat és a Haraszin, Gyurka Hugó vegyes váltó. Ezüst járt egyéniben Haraszinnak és a Kiss-Szőlösi Álmos, Gyurka, Hornok Levente fiútriónak. 

(Kiemelt képünkön: Zemán Zóra fogadja a célban Tamás Botondot Forrás: Modern Pentathlon Lithuania)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.

2023.07.26 22:24:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.