B. Z. utanpotlassport.hu 2021.01.11 17:38 Frissítve: 2021.01.11 19:00

Öttusa: a korosztályos vb-kre válogattak

A múlt hét végén három korosztályban is rendeztek válogatóversenyeket az öttusázók számára – a legjobbak az egyiptomi vb-n indulhatnak.

Tavaly a járványhelyzet miatt egyetlen korosztályos világeseményt sem rendeztek az utánpótláskorú öttusázók számára, akik abban bíznak, az idén változik a helyzet.

Az első nagy viadalra nem is kell sokat várni. A tervek szerint a juniorok, az U19-esek és az U17-esek világbajnokságát is az egyiptomi Alexandriában rendezik. A juniorok már február 7-14. között, az U19-esek és U17-esek egy héttel később szerepelhetnek.

Gáll András hazáig futott karácsonykor Fotó: Láng Péter/MÖSZ

Gáll András két egyéni érmet is nyert a hétvégén  •  Fotó: Láng Péter/MÖSZ

Ezekre a világeseményekre a hétvégén újabb válogatókat tartottak Budapesten. Az U19-esek és a juniorok együtt indultak.

A férfi juniormezőnyben a minden számban kiegyensúlyozottan teljesítő Bőhm Csaba megérdemelten végzett az élen, miután Gáll Andrásnak a vívással akadtak némi gondjai. Az ifjúsági korú Gáll annak ellenére lett a második, hogy a vívásban csak a 20. legjobb eredmény volt az övé. Az érmét kiváló lovaglásának és a tőle megszokott nagyszerű, kombinált számban elért idejének köszönheti. A harmadikként Viczián Bence zárt. Az U19-esek között a sorrend így Gáll, Tamás Botond és Páczai Dávid lett.

A női juniorok között Gulyás Michelle több mint hat másodperccel úszott jobbat, mint a mezőny, és a többi számban is megbízhatóan teljesített, így győzött. A második hely az Erdős Ritáé, a harmadik a Marschall Rékáé lett. Az U19-esek között a remek kombinált számot végrehajtó Bauer Blanka nyert Tóth Dorka Sára és Marschall Réka előtt.

Az U17-esek számára már a negyedik válogatóversenyt tartották. A fiúk között újra – ahogyan az első három alkalommal is – Tamás Botond bizonyult a legjobbnak. Mögötte Jassó Zalán és Tóth Ákos végzett. A lányok versenyében Zemán Zóra győzött Haraszin Linda és Mészáros Emma előtt.

A válogatóversenyek részletes eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.