Ökölvívás: a Tóth Ákos-emlékversenyen szerepeltek a fiatalok

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.03.27. 20:59
Címkék
A magyar utánpótlás képviselői mellett lengyel, osztrák és ír ökölvívók is ringbe léptek a múlt hét végén Kókán; az ifik a XIV. Tóth Ákos-emlékverseny, míg a serdülők csapattalálkozó keretén belül.

Nem sokkal az Énekes István ökölvívó emlékverseny után újabb viadalon léptek ringbe az ifjúsági ökölvívó-válogatott fiú tagjai, akik a szövetségi edző, Ács József vezetésével Kóka felé vették az irányt, hogy részt vegyenek a XIV. Tóth Ákos-emlékversenyen. Az áprilisi korosztályos Európa-bajnokságra készülő csapat bokszolói a viadalon külföldi indulókkal is találkoztak: a vendégek sorát a lengyel, az ír és az osztrák ifisták alkották, akik között korábban világversenyeken érmes fiatalok is helyet kaptak.Ács József vezetésével Kóka felé vették az irányt, hogy részt vegyenek a XIV. Tóth Ákos-emlékversenyen. Az áprilisi korosztályos Európa-bajnokságra készülő csapat bokszolói a viadalon külföldi indulókkal is találkoztak: a vendégek sorát a lengyel, az ír és az osztrák ifisták alkották, akik között korábban világversenyeken érmes fiatalok is helyet kaptak.

A magyar ökölvívók ennek megfelelően nívós ellenfelekkel csaphattak össze, így hasznos tapasztalatokat szereztek az Eb-t megelőző utolsó előtti versenyükön. A hazai indulók közül többen is aranyérmet ünnepelhettek: Oláh Levente (60 kg), Sárosdi Patrik (80 kg) és Tóth György (63,5 kg) is felállhatott a dobogó tetejére a Berki Krisztián Sportcsarnokban. Az Énekes-emlékversenyen már összecsapott egymással a 71 kilósok között az ifi vb-ezüstérmes Gémes Levente és a junior Eb-győztes Nileborg Krisztián, utóbbinak pedig sikerült visszavágnia a március elején elszenvedett vereségért, 4:1-re múlta felül szegedi riválisát.

A magyar serdülőválogatott a lengyel korosztályos bokszolókkal találkozott (Forrás: MÖSZ)

Az emlékverseny mellett lengyel-magyar csapattalálkozót is rendeztek a Dorkó Péter szövetségi edző vezette serdülők számára, így a legfiatalabb versenykorosztályunk is összemérhette a tudását külföldi ellenfelekkel. A 13-14 éves bokszolók közül többen értékes győzelmeket szereztek, csapatszinten pedig 18–18-ra végeztek a lengyelekkel, amit segédpontokkal a vendégek nyertek meg.

(A kiemelt kép forrása: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik