Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.01.22 08:42 Frissítve: 2021.01.22 08:50

Női kézi: nagy lehetőség előtt állnak a váciak az Európa Ligában

Az elmúlt években rendre a csoportkör kapujában bukott el a Vác női kézilabdacsapata a második számú nemzetközi kupasorozatban, az idei szezonban belépett rajta, sőt már az első győzelmét is megszerezte. A szakmai igazgatót, Németh Andrást és a csapat 20 éves balátlövőjét, Kácsor Grétát kérdeztük.

Nem akármilyen kirándulásról tért vissza a Váci NKSE együttese a hét végén: szombaton az orosz Zvezda Zvenyigorod otthonában vendégszerepelt, és nyert 33-29-re az NB I-ben pillanatnyilag a hetedik helyen álló együttes, majd ahogyan az a legtöbb oroszországi túra esetében megszokott, hosszas utazás után tért haza.  

Nem volt azonban megállás, kedden ismét munkába állt Szilágyi Zoltán együttesre, ugyanis szombaton újabb kemény rivális, a dán Herning-Ikast érkezik Vácra. Igaz, ezúttal vezetőedzőjére nem számíthat a számos utánpótláskorúval és a legfiatalabb átlagéletkorú kerettel felálló társaság: Szilágyi valószínűleg hazaút során fertőződhetett meg a koronavírussal, és bár enyhék a tünetei, a szabályoknak megfelelően karanténba vonult. Így a dánok ellen, valamint a csapat jövő heti bajnokiján a szakmai igazgatóként dolgozó Németh András dirigál. 

“Fiatal csapatunk van, és mindent annak rendelünk alá, hogy a lehető legjobb játékosokat képezzük az egyesületben - nyilatkozta az Utánpótlássportnak a korábbi szövetségi kapitány. - Ehhez nagyon jó lehetőség, egy újabb lépcsőfok, megismerhetik a nemzetközi élmezőny második vonalát, most éppen erre van szükségük. Szerintem jó hatással lehet ez a bajnoki szereplésünkre is, kiválóan felpörgött a csapat az elmúlt hetekben, remélem ez a folyamat tartós lesz, mert akkor egyre jobb szereplésre leszünk képesek.” 

Kácsor Gréta szerint nagy lehetőség előtt áll a váci együttes az EHF Európa Ligában Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Kácsor Gréta szerint nagy lehetőség előtt áll a váci együttes az EHF Európa Ligában  •  Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

A váciak 20 éves junior világ- és Európa-bajnok balátlövője, a felnőtt Eb-n is részt vett Kácsor Gréta az elmúlt évek utolsó fordulós kiesései után alig várta már, hogy a főtáblán is bemutatkozhassanak.  

“Természetesen boldogok voltunk, hogy végre továbbjutottunk a csoportmérkőzésekre. Szerintem ez ennek a csapatnak hatalmas lehetőség, mindenki szeretné a maximumot kihozni ebből, és továbbjutni a csoportból, de nekünk a bajnokság az első. Eddig egy győzelemmel és egy vereséggel jól tartjuk magunkat, és azon a hazai meccsen is csak egy góllal maradtunk alul a párizsiakkal szemben. Úgy gondolom, eddig elég jól szerepelünk, majd meglátjuk, mire lesz ez elég.” 

Nem véletlen a sok utánpótláskorú játékos a Pest megyei klub keretében, hiszen évek óta kitűnő munka folyik a korosztályos csapatokban. Németh András abban bízik, hogy a jövőben növelni is képesek lesznek a felnőttegyüttesbe érkező fiatalok számát.  

“Nagyon széles alapokon nyugvó utánpótlás-nevelésünk van, hiszen rendelkezésre áll a Váci NKSE utánpótlása, valamint a Dunakanyar Kézilabda Akadémia, a felnőttcsapatunk keretéből például Bukovszky Anna az előbbibőlBárdy Noémi pedig az utóbbiból érkezett. Tehát most már kétpólusú műhelyként abban bízunk, hogy a következő egyre több tehetséges ember kerül fel a felnőttekhez.” 

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.02.17 17:50:20

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Két korosztályos futballválogatottunk is felkészülési mérkőzést játszott szerdán: az U19-esek ikszeltek Horvátország ellen, az U17-esek vereséget szenvedtek a románoktól.

2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.