N. D. utanpotlassport.hu 2022.08.15 13:00 Frissítve: 2022.08.15 13:11

Műkorcsolya: Papp és Vlasenko is címet védett a tesztversenyen

A múlt hét végén a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban rendezett tesztversennyel elkezdődött a juniorkorú műkorcsolyázók és jégtáncosok őszi szezonja; előbbiek között – a tavalyi megméretéshez hasonlóan – Papp Vivien és Vlasenko Aleksandr szerezte a legtöbb pontot.

Sorozatban ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség az őszi szezon megnyitójaként a tesztversenyt, ami a felnőttek mellett a juniorkorú műkorcsolyázók és jégtáncosok számára is az első alkalom az évadban, hogy bemutassák új programjaikat a nézőknek és a szakembereknek. A fiatalok augusztus 13-14. között léptek jégre a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban.

Papp Vivien Forrás: MOKSZ (archív)

Papp Vivien  •  Forrás: MOKSZ (archív)

Tavaly a junior lányok mezőnyében a korosztályban akkor debütáló Papp Vivien két remek programot futott, amivel megszerezte az első helyet. Az idei tesztversenyen is ő szerezte a legtöbb pontot: a rövid programjára 50.66, a kűrjére 97.44 pontot kapott a bíróktól, így összesen 148.10-es eredménnyel védte meg a címét. A győzelme azonban nem volt olyan magabiztos, mint egy éve: a szabad programban a DSC-s Polina Dzsumanyijazova teljesítményét értékelték a legjobbként, így az összetettben kevesebb mint négy egység döntött Papp javára.

Vlasenko Aleksandr Forrás: MOKSZ (archív)

Vlasenko Aleksandr  •  Forrás: MOKSZ (archív)

A junior fiúk között Berei Mózes végül nem állt jégre, így a tesztversenyből a Vlasenko fivérek házi összecsapása kerekedett. Az idősebb és tapasztaltabb Aleksandr végül magabiztos teljesítménnyel védte meg a címét, a 2021-es kiíráshoz képest több pontot szerezve. A korosztály jégtáncosai közül végül egyedül a Maya Rose Benkiewicz, Mark Shapiro duó mutatta be a produkcióját.

A fiatalok augusztus utolsó napján kezdik meg a külföldi szereplést, a csehországi junior Grand Prix-n.

A tesztverseny részletes eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.