UP-info utanpotlassport.hu 2023.09.20 18:43 Frissítve: 2023.09.20 18:50

Labdarúgás: kikapott az U18-as válogatott a bosnyákoktól edzőmeccsen

A Szélesi Zoltán vezette U18-as labdarúgó-válogatott egygólos vereséget szenvedett hazai pályán a bosnyák csapattól felkészülési mérkőzésen.

Szerdán Telkiben fogadta az U18-as labdarúgó-válogatott Bosznia-Hercegovina korosztályos együttesét edzőmérkőzésen. Az MLSZ beszámolója szerint a találkozó első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A 19. percben hatalmas magyar hibát használtak ki a bosnyákok kontratámadásuk végén, és első helyzetükből megszerezték a vezetést (01). A folytatásban nem volt meg a mieinkben az átütőerő, Simon Benedek ugyan egyszer ziccerbe került, de kimaradt a lehetőség, és ezt leszámítva nem sikerült zavarba hozni a bosnyákok védelmét.

A második félidőre feljavult a Szélesi Zoltán irányította magyar fiúk játéka: összességében bátrabban futballoztak a mieink, de hiába birtokolták jóval többet a labdát, mint az ellenfél, a lehetőségeket nem tudták gólra váltani, így az eredmény nem változott, a bosnyák válogatott 10-ra megnyerte a meccset.

Az első félidőben nyújtott teljesítménnyel egyáltalán nem vagyok elégedett, semmit sem tudtunk megvalósítani abból, amit elterveztünk. A szünetben el kellett beszélgetni a csapattal, és talán ennek is köszönhetően a második félidőre némileg feljavult a játékunk, bátrabban, kezdeményezőbben futballoztunk.

A cseréink közül többen jól szálltak be, de hiába uraltuk a második félidőt, nem tudtuk gólra váltani a helyzeteket. A mai mérkőzésen nem voltunk elég pontosak, nem vívtuk meg kellő hatékonysággal a párharcokat, ebben mindenképpen fejlődnünk, erősödnünk kell a jövőben" – értékelt Szélesi Zoltán szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

U18-AS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, TELKI
Magyarország
Bosznia-Hercegovina 01 (01)
Magyarország: Radnóti Dániel - Demkó Márton (Bodrogi Bence, 46.), Bacsa Benjámin, Deme Sebő (Stumpf Gábor, 70.) - Lengyel Noel, Szamosi Ádám (Fenyő Noah, 46.), Farkas Patrik (Rehó Bálint, 60.), Vidnyánszky Mátyás (Szabó Szilárd, 46.), Hornyák Csaba (Mikolay Timóteus, 70.) - Simon Benedek (Bagi Ádám, 46.), Molnár Csaba (Vas Milán, 70.)

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.11.26 16:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A vegyes váltó és a női egyéni után Gáll András révén férfi egyéniben is magyar győzelem született a lengyelországi Drzonkówban rendezett U24-es öttusa Európa-bajnokságon.

2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.