Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.05.22 15:39 Frissítve: 2020.05.22 15:46

Kosárlabda: Kovács Georgina reméli, hogy sokáig igényt tart rá a ZTE

A ZTE NKK felnőttélvonalban szereplő kosárlabdacsapatának irányítójával, a 19 éves Kovács Georginával beszélgettünk a koronavírus-járvány miatt márciusban véget ért bajnokságban történtekről és a céljairól.

A koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért volt az ötödik szezonja a női kosárlabda-bajnokság első osztályában a ZTE NKK irányítójának, a még mindig csak 19 éves Kovács Georginának. Noha 21 mérkőzésből hússzor pályára lépett (mindahányszor kezdőként), ráadásul összességében 27.5 percet, 5.2 pontot, 0.9 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt, nem ezt tartja eddigi legjobb szezonjának.

Kovács Georgina február végén, az ELTE BEAC Újbuda ellen Forrás: hunbasket.hu

Kovács Georgina február végén, az ELTE BEAC Újbuda ellen  •  Forrás: hunbasket.hu

„A csapat miatt, hiszen a legutóbbi kiírás bronzérmeseként zártuk a bajnokságot. Ezúttal viszont rengeteg lehetőséget kaptam − nyáron edzőváltás történt: Gáspár Dávid a Sopron Basket mestere lett, tőle vette át a karmesteri pálcát Horváth Zsófia, aki nagyon bízik bennem, támogat. A 2018/19-es szezonban egyébként az év elején kiemelkedően jól ment a játék, ugyanakkor sokkal magabiztosabbá váltam a legutóbbi idényben: egy pillanatig sem féltem, tudtam, mi a dolgom. Nagyobb részt vettem ki a támadásokból, elzárásokat egyaránt játszhattam” − értékel a fiatal.

Georgina két olyan mérkőzést említett a legutóbbi évadból, amelyen kiemelkedően szerepelt:

„Hazai pályán, a TFSE-MTK ellen és a PINKK-Pécsi 424 otthonában teljesítettem nagyon jól. Előbbi párharcon remek ütemben érkeztek a pontjaim, három triplát is dobtam. Utóbbin a védekezésem volt átlag feletti: végig az egyik légiósukat fogtam, éreztem a ritmust. Mindent összevetve: elégedettek vagyunk azzal, hogy az ötödik helyen tanyáztunk, amikor véget ért a liga. Ha ősszel azt mondják nekünk, hogy ebben a pozícióban zárunk, szerintem aláírtuk volna. Mindenesetre kíváncsi lettem volna arra, képesek vagyunk-e meglepetést okozni a rájátszásban.”

Kovács egyébként tősgyökeres zalaegerszegi: ott született, és egyelőre elképzelni sem tudja, hogy máshol próbáljon szerencsét.

„A gyerekkori célom az volt, hogy itt érjek a csúcsra, az NB I-be. Kiválóan érzem magam és jó helyem is van itt. Azt tapasztalom, hogy a vezetőség is kedvel, szóval minden a legnagyobb rendben van, sokáig szeretnék még itt játszani, ha van rá igény. Persze tudom, sokat kell még fejlődnöm, nagyjából mindenben. Ha ki kellene emelnem valamit, akkor azt mondanám, támadásban, legfőképpen az elzárásokat kell jobban olvasnom. Többször vehetném észre a saját helyzetem − gyakran adódik előttem a lehetőség, ám előfordul, hogy még ilyenkor is a csapattársaimnak próbálok segíteni, miközben én is befejezhetném az akciót.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.