Hornyák Balázs utanpotlassport.hu 2022.01.27 18:58 Frissítve: 2022.01.27 20:21

Kosárlabda: a hullámzó ősz után után remekel Madár Eszter a Vasasban

Az elmúlt hetekben kiegyensúlyozott, jó formában játszik a Vasas Akadémia 20 éves kosárlabdázója, Madár Eszter az NB I/A-csoportban, mi több a korosztályos válogatott játékos a legutóbbi fordulóban felnőttélvonalbeli karriercsúcsot jelentő, 16 pontot dobott a PINKK Pécsi 424 ellen.

A Vasas Akadémia fiatal kosárlabdázója, a 20 éves Madár Eszter szintén tagja volt a tavaly nyáron – hazai pályán – óriási bravúrral korosztályos világbajnoki bronzérmet szerző U19-es magyar válogatottnak, valamint a csapat harmadik legjobb pontszerzőjeként oroszlánrészt vállalt a sikerből. Azonban az augusztusi vb után az őszi klubidény nem indult számára zökkenőmentesen.

Kiváló formában játszik az elmúlt hetekben Madár Eszter (fehérben) a Vasasban Forrás: hunbasket.hu

Kiváló formában játszik az elmúlt hetekben Madár Eszter (fehérben) a Vasasban  •  Forrás: hunbasket.hu

„Elég hosszúra sikerült a nyár a válogatottban, így csak szeptember elején csatlakoztam a lányokhoz a felkészülésben, miközben ők már augusztus elejétől dolgoztak, ráadásul ekkor kisebb csuklósérüléssel is bajlódtam, nem tudtam visszaállni időben, emiatt korántsem volt ideális a szezonkezdet. Eközben a csapat is még abszolút az alakuló fázisban tartott. Szóval ezeknek a tényezőknek így együttvéve tudom be, hogy az elején elég hullámzóan ment a játék" – nyilatkozta Madár az Utánpótlássportnak.

Majd december eleje óta rendre stabil teljesítményt nyújt, amely a statisztikában is meglátszik: összességében 19,1 perc alatt 7,2 pontot, 4,2 lepattanót és 9,3-es VAL-mutatót átlagol meccsenként.

„Mostanában elsősorban magasposzton kell helytállnom, így az egyéni képzéseken még nagyobb hangsúlyt fektettünk arra, hogy bent milyen szituációkból és mozgásokból tudjak dobni, és azokban minél hatékonyabb legyek. Az elmúlt meccseken már nem csak az történik, hogy rádobom, ahogy megkapom, hanem cselből, majd leütésből is egyre többet vagyok eredményes. Fontos, hogy kevésbé legyen kiszámítható a játékom."

Amit január 22-én, szombaton újabb remek produkcióval erősített meg, ugyanis a PINKK Pécsi 424 elleni 91-61-es sima győzelemben nagy szerepet vállalt – 16 ponttal, 8 lepattanóval és 2 szerzett labdával zárt Kozármislenyben, mi több a 16 dobott pontjával karriercsúcsot ért el az A-csoportban.

Legutóbb a PINKK Pécs otthonában karriercsúcsot jelenőt, 16 pontot dobott Madár Eszter Forrás: vasasbasket.hu

Legutóbb a PINKK Pécs otthonában karriercsúcsot jelentő, 16 pontot dobott Madár Eszter  •  Forrás: vasasbasket.hu

„Az elmúlt hetekben nagyobb szerepet kapok, a hiányzóink miatt többet játszom, és nagyobb felelősség hárul rám. A jó néhány beteg és sérült játékos ellenére annyira összekovácsolódott a csapat, hogy ebből én is rengeteg erőt és önbizalmat merítettem. Nekem mindig az a legfontosabb, hogy csapatként játszunk jól, és mostanában tényleg igazi egységként működünk a pályán" – fogalmazott Eszter.

A hármas és négyes poszton egyaránt bevethető Madár formajavulásával párhuzamosan a Vasas elindult a győzelem útján. Az utolsó két mérkőzésüket megnyerték a pasarétiek, és bár a jobb erőkből álló Győrtől és PEAC-tól is kikaptak korábban januárban, előtte a Csata elleni idegenbeli meglepetésgyőzelemmel nyitották a 2022-es évet.

„A bajnokságban eddig mindössze egyetlen alkalommal, a DVTK ellen állhatunk ki teljes kerettel, egyébként mindig akadt legalább egy, de inkább több hiányzónk. Ez mindenképpen megnehezíti a dolgunkat, ugyanakkor a nehézségek előrevisznek minket. Kevesen vagyunk, csak egymásra számíthatunk, igazi kis családként jellemezném a csapatot – mesélte a tehetség, majd kitért a célokra is. – Szeretnénk a legjobb nyolcban zárni az alapszakaszt, ezzel – a tavalyi évadhoz hasonlóan – ismét kiharcolni a playoffba kerülést. Jelenleg a kilencedik helyen állunk, viszont azonos mérleggel a nyolcadik TFSE-MTK-val, illetve a hetedik BEAC csak egy győzelemmel áll jobban. Kulcsfontosságú négy meccsünk van még hátra, ráadásul mindkét említett csapattal találkozunk még."

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.