Kosár: vereséggel zárt az U18-as leányválogatott a Challenger-tornán

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.01. 18:09
Címkék
Az U18-as leány kosárlabda-válogatott simán kikapott az írektől a csehországi Klatovy-ban lezajlott Challenger-torna záró mérkőzésen, ezzel Völgyi Péter tanítványai a viadal utolsó, hatodik helyén végeztek.

Az U18-as válogatottvasárnap Írország ellen zárta a csehországi Klatovy-banrendezetteurópai leány Challenger-tornát.Az írek nyeretlenként vágtak neki a mérkőzésnek, mígVölgyi Péter csapataaz 1-3-as (győzelem-vereség) mérlegén igyekezett javítani.Völgyi Péter csapataaz 1-3-as (győzelem-vereség) mérlegén igyekezett javítani.

 

Kuncz Petra a magyar csapat legeredményesebbjeként 18 ponttal zárt az írek ellen Forrás: FIBA.Basketball
Kuncz Petra a magyar csapat legeredményesebbjeként 18 ponttal zárt az írek ellen Forrás: FIBA.Basketball

Kuncz Petra a magyar csapat legeredményesebbjeként 18 ponttal zárt az írek ellen • Forrás: FIBA.Basketball

 

A magyarokpocsékul kezdtek, az első negyed végére közel húszpontos hátránybatalálták magukat (34-15). A második játékrészben már jobban ment a támadójáték,Kuncz Petra (18 pont) és Renczes Rebeka (12 pont) kosaraival a mieink felzárkóztak tíz pont közelébe a félidő végére (49-38). Azonban a második tízperc végül csak fellángolás volt, mivela harmadikban az írek újra átvették a kezdeményezést, és magabiztos 16 pontos előnnyel fordultak az utolsó szakaszra, ami már csupán formalitásnak bizonyult, és az írek sima 87-64-essikert arattak.

Amagyar lányok ezzel egy győzelemmel és négy vereséggel az utolsó, hatodik helyen fejezték be a a csehországi Challengert. Az összesített mérleg:magabiztos győzelem a csehek ellen, emelletta válogatott szoros, kiélezett végjátékban kikapott a törökökkel és litvánokkal szemben és két sima vereség a szerbek és az írek ellenében.

A nemzeti együttes legjobb pontszerzőjeként Katona Boglárkavégzett mérkőzésenként 9,2 pontot átlagolva.

Írország–Magyarország 87-64 (34-15, 15-23, 18-13, 20-13)
FIBA U18-as európai Challenger-torna, Klatovy, Csehország, Sports Hall Capkova
Magyarország: Laczkó 10/6, Milkovics 5, Katona 2, Kuncz 18, Németh 4. Csere: Oláh, Turi, Gelei 4, Horváth 3/3, Márkusz 6, Renczes 12/6. Szövetségi edző: Völgyi Péter

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik