Kosár: a Góbi apa-fia tandemmel az élen menetelhet az Alba Fehérvár

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.13. 20:52
Címkék
A székesfehérváriak 19 éves kosárlabdázója, Góbi Marcell szenzációs, 47 pontos teljesítménnyel indította az U20-as bajnokságot, majd egy gyengébb mérkőzés után az elmúlt fordulókban már ismét hozza a jobbnál jobb statisztikai mutatókat az édesapja, Góbi Henrik által irányított együttesben.

Az Alba Fehérvár fiatal kosárlabdázója,Góbi Marcellrögtön az U20-as bajnokság első fordulójábanfelhívta magára a figyelmet, hiszen az Atomerőmű SE ellen 47 pontot dobott. A parádés nyitómeccs után a második játéknapon ugyan jócskán elmaradt (hat ponttal zárt) ettől a teljesítménytől, azonban az utóbbi mérkőzéseken kiegyensúlyozott produkciókat mutat. Ugyanis a Nyíregyháza elleni győztes találkozón 25 pontot (köztük öt triplát), 12 lepattanót és három szerzett labdát jegyzett, majd a PVSK elleni diadal során ismét kimagaslóan játszott (22 pont, 12 lepattanó).Góbi Marcellrögtön az U20-as bajnokság első fordulójábanfelhívta magára a figyelmet, hiszen az Atomerőmű SE ellen 47 pontot dobott. A parádés nyitómeccs után a második játéknapon ugyan jócskán elmaradt (hat ponttal zárt) ettől a teljesítménytől, azonban az utóbbi mérkőzéseken kiegyensúlyozott produkciókat mutat. Ugyanis a Nyíregyháza elleni győztes találkozón 25 pontot (köztük öt triplát), 12 lepattanót és három szerzett labdát jegyzett, majd a PVSK elleni diadal során ismét kimagaslóan játszott (22 pont, 12 lepattanó).

„Az első meccseken mutatott nagy kilengések után szeretném stabilizálni a teljesítményemet, és a csapat húzóembereként igyekszem a lehető legtöbbet nyújtani hétről hétre. Ezt azt jelenti, hogy nem csak a pontgyártásban, hanem a mezőny munkában is szeretnék az élen járni, legyen az a lepattanók vagy a védekezés terén. A csapattal a legfőbb célunk az, hogy a bajnokság végén bekerüljünk a legjobb nyolc közé, ezzel kiharcoljuk az országos döntőbe jutást, ami persze nem lesz könnyű, mivel nagyon sűrű az élmezőny, de mindent megteszünk érte"– nyilatkozta Góbi Marcell azUtánpótlássportnak.

Góbi Marcell (bal) és Góbi Henrik vezérletével egyre jobb formában az Alba Fehérvár Forrás: Alba Fehérvár / Góbi Henrik
Góbi Marcell (bal) és Góbi Henrik vezérletével egyre jobb formában az Alba Fehérvár Forrás: Alba Fehérvár / Góbi Henrik

Góbi Marcell (bal) és Góbi Henrik vezérletével egyre jobb formában az Alba Fehérvár U20-as csapata  •  Forrás: Alba Fehérvár / Góbi Henrik

A fiatal bedobó reméli, hogy teljesítményére aU20-as válogatott szövetségi edzője is felfigyel, és pályafutása során először a nemzeti csapatban is szerepelhet.

„Abban, hogy az U20-as bajnokságban jól teljesítek, rengeteg segít az, hogy a felnőttcsapattal készülhetek napról napra. Bízom benne, hogy idővel beverekedhetem magam a meccskeretbe is, és akár még ebben a bajnokságban lesz alkalmam bemutatkozni az első osztályban– fogalmazott Marcell.–A felnőttek között nagyobb a sebesség, sokkal fizikálisabb a játék és gyorsabban kell gondolkodni. Annak köszönhetően, hogy velük edzem,az elmúlt időszakban sokat fejlődtem, és az erényeimet sokkal jobban ki tudom használni a saját korosztályomban. Az idei szezonban elsősorban a labdakezelésben és a játékszervezésben szeretnék előrelépni, valamint lábbal jó lenne gyorsulni, hogy még jobb védő lehessek."

A székesfehérváriak U20-as csapatát nyártól Marcell édesapja,Góbi Henrikirányítja edzőként.

„Korábban mindig úgy álltam hozzá, hogy lehetőleg ne legyek az edzője, de ezúttal nem tudtam elkerülni. Most megpróbálom úgy megoldani ezt a helyzetet, hogy a csapatnak ez a legjobb legyen, és ne éreztessem a többi játékossal, hogy Marcell az én fiam. Egyelőre jól működik a dolog kettőnk között, illetve a csapatszinten is– mondta Góbi Henrik, majd rátért az Alba Fehérvár U20-as alakulatának helyzetére. –Itt Fehérváron mindig jó munka folyt, ami az utánpótlás-nevelést illeti, így nem véletlen az sem, hogy az elmúlt években rendre nagyon erős volt az U20-as együttesünk. Az előző évad végén sokan kiöregedtek ebből a korosztályból, így a nyáron nagy mértékben átalakult a keret. Több játékosnak– mint például Marcellnek is– idén elő kell lépnie, és meghatározó szerepet kell vinniük, jelentős felelősséggel a vállukon. Viszont komoly tehetségeink vannak a 2002-es és a 2003-as évjáratunkban is, így idén sem elérhetetlen cél az országos döntőbe jutás."

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik