Kosár: a 3x3-as U17-es leányválogatott kijutott az Eb-re Szolnokon

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.08. 14:43
Címkék
Az osztrákok elleni, sorsdöntő meccs megnyerésével a magyar leányválogatott kijutott a szeptemberi 3x3-as U17-es kosárlabda Európa-bajnokságra. A fiúknak viszont nem sikerült a kvalifikáció a hazai rendezésű selejtezőtornáról.

A Károlyi Andrea vezette magyar lányok két győzelemmel és egy vereséggel zárták a csoportkört a vasárnap este véget ért, szolnoki 3x3-as U17-es Eb-selejtezőn. A Herczog Bora, Kádas Boglárka, Küllős Kira és Varga Napsugár alkotta négyes előbb 14–6-ra kikapott a svédektől, majd 18–17-re verte a hollandokat, 15–8-ra pedig az íreket is legyőzte.Károlyi Andrea vezette magyar lányok két győzelemmel és egy vereséggel zárták a csoportkört a vasárnap este véget ért, szolnoki 3x3-as U17-es Eb-selejtezőn. A Herczog Bora, Kádas Boglárka, Küllős Kira és Varga Napsugár alkotta négyes előbb 14–6-ra kikapott a svédektől, majd 18–17-re verte a hollandokat, 15–8-ra pedig az íreket is legyőzte.

Balról: Kádas Boglárka, Varga Napsugár, Herczog Bora és Küllős Kira Forrás: FIBA.Basketball
Balról: Kádas Boglárka, Varga Napsugár, Herczog Bora és Küllős Kira Forrás: FIBA.Basketball

Balról: Kádas Boglárka, Varga Napsugár, Herczog Bora és Küllős Kira  •  Forrás: FIBA.Basketball

Így a mieink másodikként zártak a B-csoportban a skandinávok mögött. Majd jöhetett a ki-ki meccs a másik– a magyarokétól eltérően ötfős– csoport harmadik helyezettje, az osztrákok ellen az Eb-kijutásért (a csoportelsők automatikusan kivívták a részvételt).

A sorsdöntő összecsapást végül magabiztosan 21–12-re nyerte a házigazda válogatott.A magyar válogatott pontszerzői az utolsó meccsen: Küllős Kira 6, Herzog Bora 5, Kádas Boglárka 5, míg Varga Napsugár 5 ponttal járult hozzá a sikerhez.

EzzelKárolyi Andrea tanítványai a harmadik helyen zárták a kilenc gárdát felvonultató tornát, és ami a legfontosabb: ott lehetnek a szeptember 2-4. közötti, athéni korosztályos Európa-bajnokságon.

Ugyanez a bravúr azonban nem jött össze a Lekli József által irányított fiúknak. A Major Bulcsú, Gadus Bogdán, Ladovszky János, Bogdán Dávid összeállítású együttes a csoportkörben előbb 21–9-re alulmaradt az ukránokkal szemben, majd 15–14-re vereséget szenvedett az osztrákoktól is, így csoportharmadikként nem jutott tovább, lemaradt az Európa-bajnokságról. A mieink a 11. helyen végeztek a 12 csapatos mezőnyben.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik