Jégkorong: újra pályán a hazai U18-as és U21-es csapatok

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.30. 08:58
Címkék
Szeptemberben újra ütőt ragadtak a hazai korosztályos jégkorongbajnokságokban a fiatalok, akik az U18-asban rögtön az alapszakasszal, az U21-esben kvalifikációval kezdtek.

A hazai hokiélet nyáron sem állt meg teljesen, augusztusban már jégre léptek különböző felkészülési mérkőzéseken az utánpótlás-válogatottjaink, szeptemberben pedig eljött az idő, hogy a korosztályos élvonalbeli bajnokságok is újrainduljanak.

A két legidősebb kategória, az U18-as és az U21-es különbözőlebonyolítási módonstartolt. A fiatalabbak esetében rögtön az alapszakasszal indult a küzdelem, míg a legidősebbeknél kvalifikáció döntötte el, mely együttesek kerülnek a felsőházba.

A Budapest Jégkorong Akadémia U18-as csapata jól kezdte a bajnokságot Forrás: Budapest JA
A Budapest Jégkorong Akadémia U18-as csapata jól kezdte a bajnokságot Forrás: Budapest JA

A Budapest Jégkorong Akadémia U18-as csapata jól kezdte a bajnokságot  •  Forrás: Budapest JA

Az U18-as első osztályt a legutóbbi évadban a Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia növendékei nyerték meg április elején, a fináléban 4:1-es összesítéssel legyőzve a DVTK Jegesmedvék Akadémiát. A székesfehérvári klub az U16-os korosztálytól egészen a Erste Ligás felnőttcsapatig FEHA19 néven szerepel a jelenlegi szezonban. A fiatalok két győzelemmel és két vereséggel rajtoltak, míg a legjobban az Újpesti JA és a Budapest JA kapta el a startot. Az alapszakasz esélyeitegyelőre fölösleges latolgatni, hiszen egy klubon belül gyakran keverednek a korosztályok közötti keretek, míg a rájátszásban – jövő tavasszal – kis túlzással újraindul a versenyfutás.

Az U21-esek esetében a Budapest Jégkorong Akadémiaa címvédő. A fővárosiak hétmeccses döntőben győzték le április első felében az Ocskay Akadémiát. A korosztály kvalifikációját szeptemberben rendezték, a legutóbbi finalistáknak viszont biztos helyük volt a felsőházban. Bejutott még a DEAC JA, a DVTK JA, a Vasas SC és az Újpesti JA. Az alapszakasz kezdéseként a miskolciak 6–3-ra verték a debrecenieket idegenben, vasárnap pedig az összes többi együttes is jégre lép.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik