N. D. utanpotlassport.hu 2022.09.30 08:58 Frissítve: 2022.09.30 09:10

Jégkorong: újra pályán a hazai U18-as és U21-es csapatok

Szeptemberben újra ütőt ragadtak a hazai korosztályos jégkorongbajnokságokban a fiatalok, akik az U18-asban rögtön az alapszakasszal, az U21-esben kvalifikációval kezdtek.

A hazai hokiélet nyáron sem állt meg teljesen, augusztusban már jégre léptek különböző felkészülési mérkőzéseken az utánpótlás-válogatottjaink, szeptemberben pedig eljött az idő, hogy a korosztályos élvonalbeli bajnokságok is újrainduljanak.

A két legidősebb kategória, az U18-as és az U21-es különböző lebonyolítási módon startolt. A fiatalabbak esetében rögtön az alapszakasszal indult a küzdelem, míg a legidősebbeknél kvalifikáció döntötte el, mely együttesek kerülnek a felsőházba.

A Budapest Jégkorong Akadémia U18-as csapata jól kezdte a bajnokságot Forrás: Budapest JA

A Budapest Jégkorong Akadémia U18-as csapata jól kezdte a bajnokságot  •  Forrás: Budapest JA

Az U18-as első osztályt a legutóbbi évadban a Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia növendékei nyerték meg április elején, a fináléban 4:1-es összesítéssel legyőzve a DVTK Jegesmedvék Akadémiát. A székesfehérvári klub az U16-os korosztálytól egészen a Erste Ligás felnőttcsapatig FEHA19 néven szerepel a jelenlegi szezonban. A fiatalok két győzelemmel és két vereséggel rajtoltak, míg a legjobban az Újpesti JA és a Budapest JA kapta el a startot. Az alapszakasz esélyeit egyelőre fölösleges latolgatni, hiszen egy klubon belül gyakran keverednek a korosztályok közötti keretek, míg a rájátszásban – jövő tavasszal – kis túlzással újraindul a versenyfutás.

Az U21-esek esetében a Budapest Jégkorong Akadémia a címvédő. A fővárosiak hétmeccses döntőben győzték le április első felében az Ocskay Akadémiát. A korosztály kvalifikációját szeptemberben rendezték, a legutóbbi finalistáknak viszont biztos helyük volt a felsőházban. Bejutott még a DEAC JA, a DVTK JA, a Vasas SC és az Újpesti JA. Az alapszakasz kezdéseként a miskolciak 6–3-ra verték a debrecenieket idegenben, vasárnap pedig az összes többi együttes is jégre lép.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.