Hegyifutás: a Kékestetőn avattak országos bajnokokat

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.02. 16:20
Címkék
Az eső áztatta hegyifutó országos bajnokságon a felnőttek mellett további három korosztályban osztottak ki érmeket a Kékestetőn.

A múlt hét végén rendezett hegyifutó országos bajnokságon extrém időjárás várt a 9 km-es távon indulókra – számol be a hegyifutas.hu, amely kitér arra, hogy tíz perccel a rajt előtt megérkezett a „monszuneső”. Ez természetesen a pályára is hatással volt, sok helyen csúszós, saras erdei ösvényeken tették próbára magukat Magyarország legjobb hegyifutói, hogy leküzdjék a 800 méteres szintkülönbséget a Kékestetőre.hegyifutas.hu, amely kitér arra, hogy tíz perccel a rajt előtt megérkezett a „monszuneső”. Ez természetesen a pályára is hatással volt, sok helyen csúszós, saras erdei ösvényeken tették próbára magukat Magyarország legjobb hegyifutói, hogy leküzdjék a 800 méteres szintkülönbséget a Kékestetőre.

Ismét a Kékestetőn avattak országos bajnokokat Forrás: hegyifutas.hu
Ismét a Kékestetőn avattak országos bajnokokat Forrás: hegyifutas.hu

Ismét a Kékestetőn avattak országos bajnokokat  •  Forrás: hegyifutas.hu

A viadalon izgalmas versenyeket láthattunk, erős futókkal, nagy küzdelmekkel. A tavalyihoz képest a 9 km-es táv kicsit módosult, a 4 km-es versenyt (+200 méter szintkülönbség) pedig teljesen új útvonalon rendezték meg.

Ami a korosztályos versenyeket illeti, az U18-as és az U20-as fiúk ugyanúgy 9 kilométert, az U16-osok és a lányok 4 kilométert tettek meg a célig.

Az U16-osok versenyében Kalász Bertold (Centrál Elit Atlétikai Club) és Lövei Vanda (MVSI) lett a bajnok. Előbbi ígéret 17:23.057-es idejével több mint 40 másodperccel volt jobb a többieknél, míg utóbbi is magabiztos előnnyel nyert 20:57.280-val megérkezve.

Az U18-as korosztályban Lesták Ármin (GEAC) és Máramarosi Rita (KSI) ünnepelhetett. Lesták 52:40.300 perccel végzett az élen, míg Máramarosi majdnem három percet adva a vetélytársaknak 18:18.300-as idővel zárt.

Az U20-as lányok ezúttal olyannyira nem hemzsegtek a versenyen, hogy Petró Réka egyedüli érdekeltként futotta le a távot (MVSI, 26:55.480), a fiúknak viszont már alaposan meg kellett küzdeniük a dobogós helyezésekért: az első helyet megérdemeltem szerezte meg Marx Balázs (Győri Atlétikai Club), aki 50:59.560 perc alatt abszolválta a 9 kilométert.

A férfiak között egyébként Jenkei Péter megvédte a bajnoki címét, a nők versenyében Merényi Tímea volt a leggyorsabb.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik