Atlétika: Tóth Anna egyéni csúccsal bronzérmes Lyonban 60 méter gáton

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.01.29. 11:55
Címkék
Tóth Anna Franciaországban a Bronze Tour-sorozatban kezdte az idei évet 60 méter gáton, ahol élete első fedett pályás nemzetközi versenyén kétszer is egyéni csúcsot javítva bronzérmes lett legfiatalabb indulóként.

A kétszeres U20-as világbajnoki bronzérmes Tóth Anna a franciaországi Meeting National de Lyon versenyen kezdte az idei szezont 60 méter gáton, ahol egyéni csúcsát kétszer is megdöntve végül bronzérmet szerzett – számolt be a Magyar Atlétikai Szövetség. A Bronze Tour-sorozat állomásán a diósgyőriek 19 éves atlétája a legfiatalabb indulóként állt rajthoz pályafutása első fedett pályás nemzetközi egynapos versenyén. Tóth Anna a franciaországi Meeting National de Lyon versenyen kezdte az idei szezont 60 méter gáton, ahol egyéni csúcsát kétszer is megdöntve végül bronzérmet szerzett – számolt be a Magyar Atlétikai Szövetség. A Bronze Tour-sorozat állomásán a diósgyőriek 19 éves atlétája a legfiatalabb indulóként állt rajthoz pályafutása első fedett pályás nemzetközi egynapos versenyén.

A 2022-es év női junior atlétája a két előfutam közül a másodikban kapott helyet, ahonnan egy jó rajtot követően folyamatosan jött előre,

és végül a második helyen ért célba 8.21-es új egyéni csúccsal

a holland Tjin A Lim mögött két századdal, így a harmadik helyen kvalifikált a fináléba.

A döntőben egy megismételt rajt után kiváló futással az előkelő harmadik helyen szelte át a célvonalat, újabb, ezúttal 8.19-es egyéni legjobbjával. A diósgyőriek tehetsége így

egy órán belül kétszer is megjavította eddigi leggyorsabb eredményét 60 gáton.

Lyoni dobogójával továbbá értékes világranglistás pontokat is szerzett Tigyi József tanítványa, ami a fedett pályás Európa-bajnokság és a hazai atlétika világbajnokság szempontjából is sokat számíthat.

 

(Kiemelt kép: Tóth Anna. Forrás: dvtk.eu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik