Kosárlabda: sikeres edzőtábort tartott az Eb-re készülő U20-as férfiválogatott

Vágólapra másolva!
2017.03.30. 15:16
Címkék
Kecskeméten edzőtáborozott a férfi U20-as kosárlabda-válogatott, amelynek a tagjai harmadszor – és a közvetlen Eb-felkészülés előtt utoljára – találkoztak az évadban. Forray Gábornak, a csapat februárban kinevezett szövetségi edzőjének nem volt oka panaszra.

L. G. Forray Gábor, a férfi U20-as kosárlabda-válogatott februárban kinevezett szövetségi edzője – aki másodedzőből lépett elő vezetővé, miután az addigi kapitány, Pór Péter a nyáron a felnőttválogatott mellett dolgozik – bemutatkozó interjújában elmondta, a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés előtt még mindenképpen szeretne összetartást szervezni. Arra az NB I-es U20-as bajnokság alapszakaszának utolsó fordulója után nyílt lehetősége, amikor kétnapos tábort vezényelt a játékosoknak Kecskeméten.L. G. Forray Gábor, a férfi U20-as kosárlabda-válogatott februárban kinevezett szövetségi edzője – aki másodedzőből lépett elő vezetővé, miután az addigi kapitány, Pór Péter a nyáron a felnőttválogatott mellett dolgozik – bemutatkozó interjújában elmondta, a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés előtt még mindenképpen szeretne összetartást szervezni. Arra az NB I-es U20-as bajnokság alapszakaszának utolsó fordulója után nyílt lehetősége, amikor kétnapos tábort vezényelt a játékosoknak Kecskeméten.

Forray Gábor
Forray Gábor

Forray Gábor

„Vasárnap este érkezett a csapat, ez volt a harmadik összetartás a szezonban. Új játékosokat néztünk meg a szakmai stábbal, voltak olyanok, akiket még egyáltalán nem láttunk. Ez fontos, hisz tudnunk kell, hogy kitől mire számíthatunk – mondta a szakember a ktekosar.hu-nak. – Jó hangulatban telt az összetartás, edzőmeccsel zártuk. Ezúton is szeretném megköszönni a kluboknak, hogy elengedték a játékosokat.”

Forray amellett, hogy az U20-as válogatott irányítja, az élvonalbeli KTE-Duna Aszfalt együttesének vezetőedzője is. Saját csapatából ezúttal három játékosnak, Fehér Péternek, Molnár Dánielnek és Fülöp Bencének adott lehetőséget a bizonyításra.

„Akárcsak a többiekkel, velük is maximálásian elégedett voltam. Szépen dolgozott mindenki, nem lehetett okom a panaszra. Éppen ez a lényeg, csak így lehet egy-egy játékosról reális képet kapni. Nem volt nehéz összehozni, hogy ne ütközzön a válogatottbeli- és a klubmunkám, mindent úgy szerveztünk, hogy ebből ne legyen gond. Volt egy szabadnapjuk a kecskeméti játékosoknak, ha pedig kellett, úgy tartottuk az edzéseket, hogy abból egyik csapatnak se származzon hátránya.”

Az U20-as válogatott tagjai legközelebb már csak közvetlenül az Európa-bajnokság előtt találkoznak. A csapat a tavalyi A divíziós kaland után az idén újra a B divíziós kontinensviadalon lesz érdekelt. Az Eb-t július 15-23-án rendezik meg a szomszédos Aradon. Az immár Forray Gábor vezette együttes a D csoportban kapott helyet Írország, Horvátország, Koszovó, Portugália és Moldova társaságában.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik