utanpotlassport.hu 2017.04.10 17:03 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Jégkorong, U18-as vb: a franciák is legyőzték a csapatunkat

Hiába vezetett a meccs elején, és uralta az utolsó harmadot a magyar U18-as jégkorong-válogatott, 6-3-as vereséget szenvedett a franciáktól a bledi divízió I/A csoportos világbajnokságon.

P. V. Mit lehet mondani erről a meccsről? Nem egyszerű. A vereséget talán könnyebb elfogadni akkor, ha arra semmi esély nincs, de ez korántsem volt így az U18-as jégkorong-válogatott franciák elleni összecsapásán a bledi divízió I/A csoportos világbajnokságon.

A sok helyzet ellenére vereség a franciáktól is

A sok helyzet ellenére vereség a franciáktól is

Bár a magyar csapat nemrég legyőzte a soros ellenfelet, az kicsit meglepte őket, hogy vasárnap 4-2-re nyert a feljutásra leginkább esélyesnek tartott dánok ellen. Ijedtségről azonban szó sem volt, ezt azzal nyomatékosították a fiúk, hogy már a harmadik percben vezetést szereztek: Lőczi Árpád passzát Bugár Gábor értékesítette. Csakhogy a válaszra nem kellett sokat várni, a franciák egy perccel később egyenlítettek.

A harmad közepén aztán megint Glen Williamson csapatához került az előny, miután Szigeti Ákos a kékvonal sarkáról laposan kapura lőtte a korongot, s talált. Az öröm azonban most sem tartott sokáig, a 15. percben jött az egyenlítés, másfél perccel később pedig már a franciák vezettek 3-2-re.

A második harmad rendkívül kiegyenlített játékot hozott, mindkét fél egyaránt tizennégyszer lőtt kapura, a helyzetkihasználásban azonban a vetélytárs bizonyult jobbnak. A 33. percben Benjamin Berard révén tovább növelte az előnyét, bár néhány perccel később Kreisz Brúnó is betalált. A játékrész végén éppen kiegészült a magyar együttes, amikor Hugo Sarlin meglőtte a második gólját, így a franciák 5-3-as vezetésével mehettek a csapatok az öltözőbe.

Az utolsó harmad a legfájóbb pont, a fiúk ugyanis rendületlenül tüzeltek az ellenfél kapujára, miközben masszívan védték a „várat”, de a 15-3-as lövési arányból is a franciák jöttek ki jobban. Igaz, a hatodik találatukat négy másodperccel a végső dudaszó előtt, üres kapura lőve szerezték. Így 6-3-ra nyerték a mérkőzést, és a harmadik játéknap után is hibátlan teljesítménnyel rendelkeznek.

Megeshet, hogy a kiesés elkerülésének kulcsa a szerdai, németek elleni mérkőzésen szerezhető meg, hiszen a soros ellenfél eddig egy pontot szerzett, s ha este kikapnak a kazahoktól, akkor az nem változik.

Az IIHF U18-as divízió I/A csoportos bledi világbajnokság programja
Április 7., péntek: Magyarország−Dánia 1-4
Április 8., szombat: Kazahsztán−Magyarország 2-1
Április 10., hétfő: Magyarország−Franciaország 3-6
Április 11., kedd, 16:30: Németország−Magyarország
Április 13., csütörtök, 13:00: Norvégia−Magyarország

Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.