Műkorcsolya: Ekker Léna élvezni akarja az ifjúsági téli olimpiát

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.01.16. 09:02
Címkék
A magyar csapat egyetlen műkorcsolyázójaként szerepel majd a pénteken kezdődő, dél-koreai ifjúsági téli olimpián Ekker Léna, aki izgatottan várja az eseményt.

Eseménydús őszi szezont hagyott maga mögött a KSI 15 éves műkorcsolyázója, Ekker Léna. A fiatal számos versenyen bizonyíthatott az elmúlt hónapokban, melyek közül kiemelkedik a junior Grand Prix, ráadásul a versenysorozat két állomásán is képviselhette a magyar színeket. Az ausztriai Linzben megrendezett viadalon egyéni csúcsot jelentő pontszámmal végzett a 16. helyen, az örményországi Jerevánban pedig 22. lett.Ekker Léna. A fiatal számos versenyen bizonyíthatott az elmúlt hónapokban, melyek közül kiemelkedik a junior Grand Prix, ráadásul a versenysorozat két állomásán is képviselhette a magyar színeket. Az ausztriai Linzben megrendezett viadalon egyéni csúcsot jelentő pontszámmal végzett a 16. helyen, az örményországi Jerevánban pedig 22. lett.

A hazai versenyekről sem hiányzott, a Mikulás-kupán például nemzetközi mezőnyben végzett a 9. pozícióban.

„Sűrű a program az ifjúsági téli olimpia kezdete előtt: a magyar csapat eskütétele után másnap Norvégiába utaztam, ahol tíz napos edzőtáborban veszek részt az esemény előtt. Onnan hazaérve egy napot tudok otthon tölteni, majd irány Dél-Korea – kezdi a fiatal. –

Úgy érzem, az előző évadhoz képest többet tudtam fejlődni az ősszel.

Az augusztusi tesztversenyen jól szerepeltem, így két junior Grand Prix-n is lehetőséget kaptam a szereplésre; ebben a sorozatban először mutathattam meg magamat, ehhez képest elégedett vagyok az eredményekkel. Arra pedig nagyon büszke vagyok, hogy képviselhetem majd a magyar színeket az ifjúsági téli olimpián!”

Ekker először vehet részt ehhez hasonló volumenű multisporteseményen.

„Nagyon izgatott vagyok, alig várom a kezdést. Örülök, hogy bekerültem a csapatba, már az eskütétel is emlékezetes volt. Remek volt találkozni a többi sportolóval és hallani a Himnuszt, készen állok a versenyre! Jó formában vagyok, helyezésben viszont nem gondolkodom, az inkább stresszelne;

igyekszem élvezni majd a kintlétet, a legjobbamat akarom nyújtani és megélni minden pillanatot.

(Kiemelt képünk forrása: MOKSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik