Labdarúgás: helyzetjelentés a kiemelt utánpótlás-bajnokságokról

B. M. utanpotlassport.huB. M. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.11.10. 09:01
Címkék
Áttekintettük, hogyan állnak november elején a hazai kiemelt utánpótlás-labdarúgóbajnokságok; a Puskás Akadémia, a Budapest Honvéd, az MTK Budapest és a Vasas fiataljai szerepelnek a legjobban.

Az első hónapot követően adtunk legutóbb pillanatképet a hazai kiemelt utánpótlás-labdarúgóbajnokságokról, ezért érdemes újra áttekinteni, hogyan állnak a fiatalok a korosztályos ligákban.

A legidősebbek, az U19-esek kiemelt bajnokságát továbbra is a Puskás Akadémia vezeti magabiztosan, egyelőre veretlenül.

A góllövőlista első helyén is felcsúti játékos áll: az ukrán származású Piscsur Olekszandr 8 találattal.

A második és az ötödik helyezett között mindössze egy pont a különbség, tehát úgy tűnik, az idén különösen izgalmas lesz a küzdelem a bajnokság felsőházában a Ferencváros, a Debrecen, a Győr és a Diósgyőr között.

Az U17-esek tabelláján jelenleg a Honvéd az első, de a Puskás Akadémia csak három ponttal van lemaradva, és két meccsel kevesebbet játszott. Az említett két együttes mögött szorosan ott van a Debrecen, az MTK Budapest és a Ferencváros. Érdekesség, hogy góllövőlista első két helyén nem az élen álló csapatok valamelyik játékosa áll, hanem egy paksi és egy kisvárdai futballista holtversenyben: Galambos János (Paks) és Priamov Ivan (Kisvárda) öt-öt gólt szerzett eddig.

Az egy évvel fiatalabbak, az U16-osok között átvette a vezetést a Vasas, de „lőtávon” belül van a Honvéd és a Ferencváros is, így bizonyára kiélezett lesz a verseny a bajnoki címért. A legtöbb találatot, szám szerint hetet, Krone Niklas Maximilian (Haladás) és Nyers Ádám (Honvéd) jegyzi.

Az U15-ös bajnokságban elhúzott a Honvéd, nyolc forduló után már 5 pont az előnye.

A kispestieket üldöző csapatok – Kisvárda, Debrecen, Győr, Vasas, MTK – között szinte nincs különbség, 15 és 14 ponttal állnak. A góllövőlistán jelenleg hat-hat találattal För Patrik (Honvéd) és Varga Zsolt (Debrecen) áll az élen.

A legfiatalabbak, az U14-esek kiemelt bajnokságában is nagy csatára lehet számítani, hiszen az MTK, a Honvéd és a Puskás Akadémia is esélyes lehet a végső győzelemre. Pillanatnyilag a kék-fehérek vezetnek, de a következő, a 11. fordulóban összecsapnak a kispestiekkel, ami máris megváltoztathatja az állást. Az elképesztően gólerős MTK eddig 35 gólt szerzet 10 mérkőzésen, amiből 22 találatot, egyenlő arányban elosztva Ignátz Márk Kevin és Vasiljevic Andrej jegyez.

(Kiemelt képünkön: Piscsur Olekszandr az U19-es kiemelt bajnokság legjobb góllövője Forrás: puskasakademia.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik