A címvédő férfiváltónk csak az ötödik helyen végzett

KÁLDOR ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.08.01. 21:03
Címkék
A záró napjához érkezett vasárnap a junior-világbajnokság, és nagy kérdés volt, hogy megvédi-e Magyarország férfiváltója a csaknem egy éve szerzett aranyérmét.
Tibolyának jól ment a vívás (Fotó: Danis Barna)
Tibolyának jól ment a vívás (Fotó: Danis Barna)
Tibolyának jól ment a vívás (Fotó: Danis Barna)
Tibolyának jól ment a vívás (Fotó: Danis Barna)
Tibolyának jól ment a vívás (Fotó: Danis Barna)
Tibolyának jól ment a vívás (Fotó: Danis Barna)
Athénban a Marosi Ádám, Lipták Róbert, Halasi Zoltán összeállítású együttes léphetett a dobogó tetejére, mostanra azonban a pénteken egyéniben ezüstérmet szerző Marosi maradt meg hírmondónak ebből a gárdából.
Marosi a szombati futóedzés előtt elmondta, hogy legalább érmet szeretnének nyerni, bár ez a csapat jóval fiatalabb és kevésbé rutinos, mint a tavalyi. Csak emlékeztetőül: az 1990-es junior-világbajnokságon váltóban Székesfehérvárott már született magyar arany, mégpedig a Csernok László, Katona Ferenc, Sárfalvi Péter trió révén. Az utódok lövészete nem úgy sikerült, ahogy vártuk, mert a 260 körös teljesítmény (Kasza és Tibolya 87-87, Marosi 86 kör) csupán a hatodik helyre volt elég - a számot egyébként a kazahok nyerték meg (276). A Köfém-csarnokban szerencsére válogatottunk megkezdte a felzárkózást, 75 győzelem mellett 60 vereséggel jöttek le a pástról versenyzőink. Különösen Tibolya és Kasza vívott jól (egyaránt 26 győzelem és 19 vereség), Marosi a végén kissé bizonytalan volt, de az összetettben így is már negyedikként várhatták a fiúk az úszást. Mivel a medencében remekeltek, másodikként csaptak célba (2:53.02) Oroszország mögött (2:45.50), így ezüstérmes helyen várhatták a lovaglást. Bár jó lovakat sorsoltak versenyzőink, nem igazán tudtak élni a lehetőséggel, mindhárman több akadályt is levertek, így visszacsúsztak a harmadik-negyedik helyre. Az olaszok meglepetésre ragyogóan lovagoltak, és elsőként rajtolhattak öt másodperces előnnyel a fehérorosz válogatott előtt. Csapatunk az oroszokkal együtt, a fehéroroszok után öt másodperces hátránnyal vághatott neki a mindent eldöntő háromszor 1500 méternek. Az első körben még minden szépnek tűnt magyar szempontból, mert Marosi az élre állt. A folytatásban azonban elmaradt a csoda, Kasza fokozatosan esett vissza, az élen pedig óriási harcot vívott az olasz-fehérorosz-orosz trojka, aztán jött Suin és akárcsak az egyéniben, itt is elsőként szakította át a célszalagot. Csapatunk pedig Tibolyával befutó emberként nem csak leszakadt a vezető hármastól, hanem még a koreaiakat is maga elé engedte. A titkon remélt címvédésből még érem sem lett. Az oroszok az egyéni és a csapatverseny után a váltó aranyérmét is besöpörték, vagyis utánpótlásuk félelmetes.

MOL JUNIOR-VB, SZÉKESFEHÉRVÁR
Férfiváltó. Világbajnok: Oroszország (Alekszej Velikonyij, Mihail Kuznyecov, Szergej Suin) 5240 pont, 2. Fehéroroszország (Alekszej Rilku, Vitalij Bavin, Vagyim Anyekejenko) 5232, 3. Olaszország (Matteo Smith, Luigi Quarto, Luca Arosio) 5232, 4. Koreai Köztársaság 5204, 5. Magyarország (Marosi Ádám, Tibolya Péter, Kasza Róbert) 5156, 6. Lengyelország 5028.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik