KOVÁCS ERIKA
KOVÁCS ERIKA
2019.09.25 10:26 Frissítve: 2019.09.25 11:20

Vízimentők: 3 érmet nyert az olimpikonokkal tömött válogatott

A Magyar Élet- és Vízimentő-szakszövetség elnöke Batházi Tamás, a szövetségi kapitány Zubor Attila, a csapat tagja többek között Verrasztó Dávid, Takács Krisztián, Balog Gábor, Keresztes Mátyás, Gyárfás Bence és Jakabos Zsuzsanna.

 

Ne csodálkozzunk azon, hogy korábbi és jelenlegi úszók alkotják ezt a közösséget, hiszen a vízimentők világversenyein (bizony, ilyen is van!) olyan medencés és nyílt vízi versenyszámok vannak, amelyek jóval többet jelentenek a hobbisportnál, a külföldi válogatottak is tele vannak olimpikonokkal.

3 érmet nyert az olimpikonokkal tömött válogatott

És bár az elmúlt két évben a mieink már bizonyították tudásukat (decemberben a világbajnokságon két ezüstöt is szereztek), a riccionei kontinensviadalon megszületett az első magyar aranyérem is: a Takács, Balog, Keresztes, Gyárfás összetételű kvartett 4x50 méteres akadályváltóban nyert.

3 érmet nyert az olimpikonokkal tömött válogatott

„Ahhoz, hogy indulhasson valaki egy ilyen versenyen, meg kell szereznie az életmentő vizsgát, ez mindannyiunknak megvan már. Az akadályváltó során tizenkét és fél méternél van egy hatvancentis akadály, a víz alatt át kell úszni alatta, vagyis megtöri a mozgást – mondta Takács Krisztián, világbajnoki hatodik helyezett sprinter. – Verrasztó Dávid kétszáz méter akadályúszásban lett bronzérmes, és végre mi is célba értünk a hevederes 4x50-as váltóban, sőt, harmadikok lettünk. Eddig mindig kizártak minket, szigorúak a szabályok, az sem mindegy például, hogy a hevedert melyik kezeddel adod át a társadnak.”

3 érmet nyert az olimpikonokkal tömött válogatott

Az úszók egyébként azért is szeretik a vízimentős viadalokat, mert a felkészülésükbe illeszkedik, no meg azért is, mert világszerte hatalmas népszerűségnek örvend a „sportág”. A világversenyek a kiélezett csaták mellett egyúttal hatalmas fiesztát is jelentenek.

3 érmet nyert az olimpikonokkal tömött válogatott
2021.01.07 22:07:47

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az úszóelnök óvatosabb az olimpiát illetően, de a válogatottak a járvàny ellenére megkapnak minden támogatást.

2021.01.07 20:13:08

Úszás MALONYAI PÉTER 

NS-VÉLEMÉNY. A legjobb szakembereket és valamennyi érdekelt intézményt csatasorba tudta állítani.

2020.12.24 08:28:32

Úszás KOVÁCS ERIKA

Viszonozni akarják azt a törődést és figyelmet, amelyet ők kaptak a kórházban 32 évvel ezelőtt.

2020.12.19 21:57:31

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Bocsánatot kérni, beismerni nem a gyengeség, hanem az erő jele. Ezért is régi vágyam egy sorozat indítása, amelyben a magyar sport emblematikus alakjai beszélnének arról, amit nem mondhatnak el senkinek, elmondják hát mindenkinek.

2020.12.12 21:07:41

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Tokióban a kapitánynak jóval rövidebb mondatot kell majd ismételgetnie.