K. E. 2020.04.07 12:02 Frissítve: 2020.04.07 17:42

Úszás: nem hibázott, mégis szabálysértési eljárás indult Kozma Dominik ellen

Szigorúan betartja a szabályokat, házi karanténban van már két hete Kozma Dominik, ám kedden délelőtt mégis kellemetlen meglepetés érte...

 

Kozma Dominikot kedden kellemetlen meglepetés érte (Fotó: Derencsényi István)

Csütörtökön lesz két hete, hogy a válogatott úszókat második alkalommal is tesztelték – ennek a vizsgálatnak az eredménye látott napvilágot egy héttel ezelőtt, így tudtuk meg, hogy Kapás Boglárka és Bohus Richárd mellett Kozma Dominik is elkapta a koronavírust.

A tájékoztatást a pozitív tesztről és a szigorú otthonmaradásról megkapta telefonon a világbajnoki bronzérmes úszó, illetve emellett egy ígéretet is kapott, miszerint a karantént jelző „piros cédulát” nemsokára megkapja.

Először azt mondták, emailen kapom, mivel mondtam, hogy itthon nincs nyomtató, így azt a tájékoztatást kaptam, hogy kiküldik. Erre felvetettem, hogy talán nem lenne szerencsés az emeleti lakásomból legyalogolni a postaládához jelen helyzetben, de erre a felvetésemre nem érkezett válasz – mesélte Kozma, aki egyébként mindezt dokumentumokkal is alá tudja támasztani. – Aztán kedden délelőtt egy rendőr kopogtatott az ajtón, azt ellenőrizte, itthon tartózkodunk-e a feleségemmel, Zsófival.”

Ezzel természetesen nem volt gond, hiszen Kozma tényleg betartja az előírásokat, ám amikor a rendőr hiányolta az ajtóról a piros cédulát, kezdetét vette valami egészen szürreális történet...

Kozma elmondta, miért nincs az ajtón ott a papír, és a rend őre még segíteni is próbált, hiszen lement a két emelettel lentebb lévő postaládához, hátha az rejti a hiányolt papírkát. De nem rejtette, s mivel Kozma Dominik kapcsán a hatóság elrendelte a járványügyi elkülönítést, amely szabályokat vonz magával, és ennek egyik kitétele, hogy „Az átadott figyelmeztető feliratot köteles a tartózkodási helyének bejárati ajtaján elhelyezni”, ez pedig eddig – a sportoló önhibáján kívül – nem valósult meg, így a rendőr szabálysértési feljelentést tett az úszó ellen.

FRISSÍTÉS (17.35)

Kozma Dominik arról tájékoztatta a Nemzeti Sportot, hogy kedden délután 17 óra magasságában két rendőr jelent meg a lakásánál, és a figyelmeztető feliratot elhelyezték az ajtaján.

2023.01.26 00:03:01

Úszás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez annyira, de annyira nem törvényszerű – és mégis, nézem ezt az öt embert, hallgatom őket, és valahogy oly természetesnek tetszik az egész, pláne itt, a Margitszigeten, ahol egykoron a zseniális edzők, köztük a Gyenge Valiékat felkészítő Sárosi Imre vezényelte az edzéseket.

2022.12.20 20:31:19

Úszás nemzetisport.hu

A hétszeres olimpiai bajnok amerikai szupersztár azért küzd, hogy ismét boldog legyen a medencében.

2022.11.30 09:33:37

Úszás nemzetisport.hu

A 25 éves klasszis 16-szor úszott világcsúcsot karrierje során, s immár rövid pályán is rekorder.

2022.11.05 10:31:19

Úszás nemzetisport.hu

„Hiába írtam én is sporttörténelmet, azt firtatták, miért keresek ezzel annyit, mint Milák Kristóf.”

2022.11.02 15:46:31

Úszás nemzetisport.hu

Az olimpiai bajnok, 10-szeres vb-első, 17-szeres Eb-győztes Sarah Sjöström rápihen a következő évadra.