Úszás: Hosszú Katinka az ISL versenyein szeretné visszanyerni korábbi formáját

MTI, D. Á.MTI, D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.10.21. 16:48
null
Hosszú Katinka szeretné visszanyerni formáját (Fotó: Balogh László)
A Nemzetközi Úszóliga (ISL) hat hetét szeretné felhasználni arra, hogy visszakerüljön arra a szintre, amelyen februárban volt, erről is beszélt az M1 aktuális csatornának szerdán Hosszú Katinka, aki az interjúban az előző hónapok nehézségeire és a tokiói olimpiára is kitért – írja az MTI.

 

A háromszoros olimpiai bajnok úszó vasárnap és hétfőn versenyzett csapatával, az Ironnal az ISL-ben, amely a Duna Arénában zajlik. Szerinte az első napon még nem ment neki igazán.

„Fura volt nagyon versenyezni, legutóbb ilyen szinten februárban versenyeztem, sok idő eltelt azóta. Fejben tudtam, hogy mit kell csinálni, de fizikailag még nem tudtam úgy teljesíteni, ahogy akartam. Aztán a második napon sikerült két győzelmet aratnom – mondta Hosszú Katinka. – Volt bennem drukk, de ez nekem jót tesz. Annyit versenyeztem az elmúlt jó pár évben, hogy örülök a drukknak, mert tudom, hogy olyat tudok majd teljesíteni, amit edzésen nem.”

Az ISL-lel kapcsolatban elmondta, boldog és büszke amiatt, hogy újra rangos versenyt rendezhetett Budapest.

„Szerintem sehol máshol a világon nem sikerült volna ezt így megrendezni, és ráadásul egy ilyen létesítménnyel. Nagyon szigorú az egészségügyi protokoll a Margitszigeten és a Duna Arénában is, de mindenki nagyon fegyelmezetten követi az előírásokat. Mindenki hálás, hogy versenyezhetünk, és újra együtt vagyunk” – mondta az úszónő.

A Nemzetközi Úszóliga második szezonján a koronavírus elleni óvintézkedések miatt nem lehetnek a helyszínen nézők a Duna Arénában. Összesen tíz csapat szerepel „buborékban”, ahol tíz alapszakasz-mérkőzést rendeznek, ezt követi az elődöntő, majd november 21–22-én a finálé.

„Persze ez még csak a második hét kezdete, kíváncsi leszek, hogy erről hogyan nyilatkoznék a hat hét végén, de egyelőre ilyenek az érzéseim” – tette hozzá.

Katinka arra készül, hogy jövőre megrendezik az olimpiát, amelyet nagyon vár, hiszen imád versenyezni.

„Próbálok kapaszkodni abba, amibe lehet, és most ebbe a versenybe tudok. Szerintem ez nagy lendületet fog adni arra, hogy úgy készüljek Tokióra, hogy Tokió lesz, és én a maximumot adjam ott. Nagyon remélem, hogy jövőre megtartják az olimpiát, én így készülök. Amikor erre gondolok, elsősorban a játékok hangulatát, az azzal járó izgalmat várom. Imádok versenyezni, imádom az adrenalint, ezek azok a dolgok, amik eszembe jutnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik