nemzetisport.hu 2021.10.13 14:53 Frissítve: 2021.10.13 15:12

Úszás: A terveim szerint még idén versenyezni fogok – Hosszú Katinka

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka másfél hete edzésbe állt, még idén versenyezni szeretne. A tokiói olimpiát érzelmileg lezárta, már pontosan tudja, mit rontott el. A kardvívásban (szintén háromszoros) aranyérmes Szilágyi Áron az egyéni versenye napján elfelejtette a reggeli kávéját – mindenki szerencséjére sikerült még az első asszó előtt pótolnia. Az NSO Tv a Blaha Lujza téri Fresh Corner Café nyitóünnepségén járt, ahol beszélgetett is a két sportolóval.

 

Videónkban a Fresh Corner Café nyitóünnepségén Hosszú Katinka, Szilágyi Áron, Manhercz Krisztián és Varga Dániel mesél kávézási szokásairól.

Szilágyi azt is elárultat, hogy Tokióban elfelejtett reggel kávézni az egyéni versenye napján...

„Az elmúlt nyolc évben minden reggelem úgy indul, hogy a kávé elengedhetetlen. Tokióban az egyéni verseny alkalmával annyira izgultunk, hogy kimaradt reggeli közben a kávé. Ezt már csak akkor vettem észre, amikor felszálltam a buszra, és mentünk a versenyhelyszínre. Bizony éreztem magamon azt az indiszponáltságot, úgyhogy az első utunk a versenyzői lounge-ba vezetett egy-két órával az első asszóm előtt. Lefőztük a szokásos presszókávét, beszélgettünk az első ellenfelemről, a napról, és be tudtuk indítani a reggelt.”

Videónkból az is kiderült, hogy áll most az edzésekkel.

Hosszú már másfél hete elkezdte őket.

„Véget ért a pihenőm. A terveim szerint még idén versenyezni fogok.”

Videónkban elárulja, milyen volt újra vízbe csobbanni, lezárta-e már Tokiót, illetve a tervek, például a párizsi olimpia is szóba kerül.

2021.10.15 18:10:15

Úszás KOVÁCS ERIKA

Gyurta Dániel és Kapás Boglárka után Milák Kristóf is mesterének választotta a 43 éves edzőt.

2021.10.01 19:59:25

Úszás KOVÁCS ERIKA

„Kezdem megérteni és elhinni, mit értem el” ● „Haragszom Turi Györgyre!” ● „Szerettem úszni”.

2021.09.25 20:45:16

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A harmadik évezred professzionális versenysportja azonban nem a harmónia világa, hanem testet-lelket folyamatos próbára kényszerítő, kimerítő hajsza, ami óhatatlanul konfliktusokat szül.

2021.09.20 11:24:53

Úszás SZABÓ GÁBOR

Az olimpiai bajnok Csik Ferenc nagy hatású beszéde az 1938-as eucharisztikus kongresszuson.

2021.09.11 21:10:42

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kötelező gratuláción túl egyetlen szót sem ejtett a legyőzőjéről, saját magáról ellenben kijelentette: bár eredetileg úgy tervezte, visszavonul, de ezt vesztesen nem teheti meg, folytatja az atlantai olimpiáig.