Munkatársunktól 2021.05.04 23:49 Frissítve: 2021.05.05 00:09

Úszás: a LEN szerint Gyárfás „a vizes sportágak évtizedes barátjaként” ott lehet az uszodában

Az európai szövetség nem foglalkozik a FINA felfüggesztésével – derül ki Csurka Gergely nyilatkozatából.

A LEN szerint Gyárfás „a vizes sportágak évtizedes barátjaként” ott lehet az uszodában (Fotó: Török Attila, 2018)

 

 
Gyárfást kitiltották a FINA-rendezvényekről, szerinte „csak felfüggesztették”

„LEN-sajtósként annyit szeretnék hozzátenni a ma este Gyárfás Tamás és a FINA döntése kapcsán napvilágot látott információkhoz, hogy a LEN részéről nincs szó arról, hogy Gyárfás Tamás ne vehetne részt az úszó Európa-bajnokságon. Gyárfás Tamás jelenleg a LEN Bureau tagja, mint ún. »Immediate Past Treasurer« (az előző ciklus gazdasági vezetője – talán ez a legmegfelelőbb fordítás), azaz minden Bureau ülésen részt vesz, és így a LEN eseményein is. A bírósági ügy lezárultáig érvényes FINA-felfüggesztés mint FINA-tisztviselőre vonatkozik, de a vizes sportágak évtizedes barátjaként nyilván megjelenhet a viadalokon” – áll Csurka Gergely lapunkhoz is eljuttatott levelében.

Az ügy mögött alighanem az európai és a világszövetség viszálya is tetten érhető.

2021.04.27 13:13:19

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az olasz úszónő vízfekvése, technikája pazar, és akkor még nem beszéltünk a gyorsaságáról.

2021.04.25 23:33:52

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Akinek megadatott, hogy akkoriban élte a mindennapjait a Szigeten, mindmáig meséli a történeteket, a vízi élmények mellett a dühöngőben kimerülésig tartó futballcsatákról, a tribünök alatti fejelésekről, a lyukfociról, ami sportuszodai specialitás.

2021.04.07 22:49:13

Úszás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A teljesítmény tiszteletében és bűvöletében élő embernek fogalma sem lehet, milyen zárórát hirdetni egy karrier végén. Pontosabban megtalálni a pillanatot, hogy az minden szempontból jól legyen időzítve. Hiányérzet nélküli, ugyanakkor hiányérzetet keltve.

2021.04.06 23:25:52

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Milyen lesz így az olimpia, ki vállalja, ki nem a megméretést, mennyire lesznek reálisak az esélyek, az eredmények, nem tudható, ám a sport fogságában élő ember tervezgető hajlandósága kiirthatatlan. Különösen a mérhető sportágakkal számolgat a lélek szívesen.

2021.03.26 22:14:05

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A csütörtöki végkifejlet inkább a lengyelektől, azaz az erősebb féltől függött, San Marinóban minden kizárólag a mieinken múlik. Ezért azon ritka mérkőzések egyike következik, amelynek értékelésében tökéletesen egyet is érthetünk majd Béla bácsival.