Úszás: Milák Kristóf a legjobb idővel döntős 200 pillangón az ob-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 09:26
Milák Kristóf a legjobb idővel döntős 200 pillangón (Fotó: Árvai Károly)
Az első nap és a száz gyors aranyérme után Milák Kristóf szerdán 200 pillangón folytatta az ob-t a Duna Arénában: a délelőtti előfutamok során a legjobb időt úszta a szám regnáló olimpiai és Európa-bajnoka.

Milák Kristóf továbbra is elképeszti a világot: szerda délelőtt a 200 pillangó negyedik, utolsó előfutamában a világ idei hetedik legjobb időeredményével, 1:55.43-mal az első helyen jutott be a szám esti döntőjébe – a hat, most még jobb időből négy a februári dohai világbajnokságon, kettő pedig a japánok válogatóján született, Milák a hetedik helyre meg egy délelőtti idővel került.

Ezek után még izgalmasabbnak ígérkezik az esti finálé, ahol természetesen rajtkőre lép majd Milák csapattársa, Márton Richárd is, aki 1:58.44-es idővel kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé – a második legjobb időt a török Polat Uzer Turnali úszta (1:56.89).

Nem sokkal később Milák Kristóf 50 gyorson is felállt a rajtkőre, ott is a legjobb időt úszta (22.29), így este két döntőben is láthatjuk a magyar klasszist.

Az országos bajnokság olimpiai kvalifikációs verseny, ezért kötelező, hogy Open, azaz mindenki számára nyitott legyen, így a párizsi szintidők teljesítésének több külföldi úszó is nekiveselkedik a Duna Arénában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik