Sportrádió: „Ő lesz a magyar csapat húzóembere” – volt edzője Milák Kristóf vb-reményeiről

Vágólapra másolva!
2022.04.25. 10:42
null
Nevelőedzője (Selmeci Attila) szerint Milák Kristóf a 2022-es budapesti vb-re nevezett magyar csapat vezéregyénisége lesz (Fotó: Árvai Károly, archív)
Selmeci Attila az edzőbizottság vezetőjeként értékelte a Sportrádióban az úszók előző heti országos bajnokságát, fókuszban a három arannyal és három ezüsttel záró Milák Kristóffal, valamint Hosszú Katinkával.

„Ez az 1.53-as eredmény, amit elért 200 pillangón – figyelembe véve, hogy előtte beteg volt – egy jó eredmény. A világbajnokságig van még nyolc hét, ez azt jelenti, hogy az igazán kemény munka még csak most fog következni. Bízzunk benne, hogy már nem lesz beteg és jól sikerül neki ez az utolsó párhetes felkészülés. Akkor egy hazai közönség előtt – úgy érzem – újra nagyot fog úszni Kristóf. Optimistán várom a világbajnokságot, szerintem ő lesz a magyar csapat húzóembere, aki mindkét pillangószámban érmet nyerhet, méghozzá fényes érmet” – értékelte korábbi tanítványa ob-n nyújtott teljesítményét Selmeci Attila, aki ezt követően Hosszú Katinka helyzetéről is beszélt Virányi Zsoltnak.

„Talán nem sértem meg őt, hiszen ő maga is nyilatkozta, hogy ne várjon tőle senki olyan eredményt, mint amit csúcsformájában öt-hat éve úszott. Ez egy természetes dolog, jóval 30 felett lévő úszóról van szó, aki már mindent megnyert, amit csak lehet. Az óriási rutinja, a szíve, az, hogy itthon fog úszni át fogja őt segíteni. Bízom abban, hogy ott lesz az élmezőnyben, pontot, vagy esetleg érmet is fog tudni szerezni, ami óriási dolog lenne a magyar csapat számára” – tette hozzá az edzőbizottság vezetője a Sportrádióban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik