Tokió 2020: Marosi hátránya 31 másodperc a 7. helyen, Kasza 24.

L. Á., R. P.L. Á., R. P.
Vágólapra másolva!
2021.08.07. 11:51
null
Marosi Ádám (jobbra) a 9. helyen áll (Fotó: Tumbász Hédi)
Marosi Ádám a 7., míg Kasza Róbert a 24. helyről várja a záró tusát, a kombinált számot a férfi öttusázók versenyében a tokiói olimpián.  A befejező versenyszám a tervek szerint 12.30-kor kezdődik.

 

ÚSZÁS
A férfi öttusázók versenye már csütörtökön megkezdődött, a rangsoroló vívás után Marosi Ádám a 10., Kasza Róbert a 27. helyről várhatta a szombati folytatást.

A magyar idő szerint szombat reggel megrendezett versenyen Marosi Ádám a 9. legjobb időt úszta 200 gyorson 1:59.50-nel, ezért 311 pontot kapott, míg Kasza 2:00.61-e 309 pontot ért.

„Mindkét versenyzőnk, Ádám és Robi is jó eredményt ért el úszásban, Ádám különösen elégedett, hiszen csak heti két úszóedzése van, ebből úszta meg ezt az eredményt. Az ő korában már jól kell összerakni az edzéseket, a terhelést, és ebben a számban heti két edzéssel is szinten tudja tartani magát. Ezek az idők egyébként azt mutatják, hogy fizikailag jó állapotban vannak a fiúk" – mondta Martinek János szövetségi kapitány.

BÓNUSZ VÍVÁS
Ezután a verseny a bónusz vívással folytatódott. Kasza Róbert két győzelmet könyvelhetett – a kínai Li Su-huan elleni találata után mosolyogva, a kezét a füléhez téve várta a lelátón helyet foglaló magyar küldöttség hangját. Marosi Ádám nem tudott extra pontot szerezni a vívás során.

TOKIÓ 2020

ÖTTUSA, FÉRFIAK
ÁLLÁS A VIVÁS ÉS AZ ÚSZÁS UTÁN

1. Joseph Choong (Nagy-Britannia) 573 pont
2. Dzsung Dzsin Hva (Dél-Korea) 554
3. Ilja Palazkov (Fehéroroszrszág) 551
...9. Marosi Ádám (Magyarország) 531
...22. Kasza Róbert (Magyarország) 501

Kasza Róbert 25. lett a lovaglásban, összesítésben a 24. helyen áll (Fotó: Tumbász Hédi)
Kasza Róbert 25. lett a lovaglásban, összesítésben a 24. helyen áll (Fotó: Tumbász Hédi)

 

LOVAGLÁS
A mezőny a lovaglással folytatta a versenyt. Kasza Róbert tizenötödikként vágott neki a pályának, lova egyszer ellenszegült, egy akadályt levert és volt időtúllépése is, így a maximális 300 pontból végül 271-et tudott megszerezni.

Marosi Ádám huszonnyolcadikként indult, hibátlanul lovagolt, és mindössze időtúllépésért kapott három pont levonást, így 297 ponttal zárta a tusát. Ezzel összességében a 4., Kasza Róbert pedig a 25. helyen zárta a tusát.

A mezőny némileg megtizedelődött, két mexikói és a kubai Ders is 0 pontot lovagolt, csakúgy, mint a chilei Bustos, aki pedig azért nem tudta teljesíteni a pályát, mert elszakadt a ló kantárszára. Az éllovas brit Joseph Choong két, a második helyen álló koreai Dzsung Dzsin Hva egy verőhibát vétett, így Marosi Ádám fel tudott zárkózni az éllovasokra, és 31 másodperces hátrányból indul majd a záró számban.

"Kasza Robi lovának a szája kicsit érzékeny volt, de igényelte a tempót és a támogatást. A második akadálynál nem volt tökéletes az íve és tempó alá került, ezért kitört, de utána már jól ment vele. Marosi Ádámnak nagyon jó lova volt, de ő is kezdett lassulni, ezért jeleztem neki, hogy többet menjen! A pályán nem hibázott, csak időtúllépésért kapott levonást" - értékelt a lovaglás után Martinek János szövetségi kapitány.

A befejező versenyszám a tervek szerint 12.30-kor kezdődik.


Marosi Ádám csak időtúllépés miatt kapott levonást (Fotó: Tumbász Hédi)
Marosi Ádám csak időtúllépés miatt kapott levonást (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik