Tokió 2020: három pontra a második helytől Berecz Zsombor

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.07.31. 09:40
null
Berecz Zsombor hátránya már csak öt pont (Fotó: AFP)
A vitorlázók finndingi hajóosztályának 7. és 8. futamát rendezték szombaton a tokiói olimpián. Ezen Berecz Zsombor a harmadik, illetve az ötödik helyen ért célba és összesítésben a harmadik pozíciót foglalja el.

A 7. futam elején még vezetett is világ- és Európa-bajnok versenyzőnk, s ami jó hír volt még, hogy riválisai mind a vert mezőnyben helyezkedtek el. Sajnos az éllovas brit Scott a végén fel tudott jönni a hatodik helyre, de a spanyol Cardona csak a 13. helyen zárt.

A 8. futamot viszont gyengébben kezdte, az első időmérőnél még csak a 11. volt, s onnan kezdte meg a felzárkózást, végül pedig sikerült egészen az 5. helyig feljönnie. Ráadásul a második helyen álló spanyol ezúttal is két hellyel mögötte ért célba, azaz köztük három pontra csökkent a különbség. A rossz hír az, hogy az éllovas Scott viszont megnyerte a futamot, így 9 ponttal elhúzott. Az üldözőkkel szemben viszont továbbra is hét pont az előny, csak már nem az argentin Olezza, hanem a holland Heiner a negyedik.

Holnap további két futamra kerül sor a hajóosztályban, majd a hétfői szünnapot követően augusztus 3-án, kedden rendezik a dupla szorzójú éremfutamot a legjobb tíz versenyző számára.

TOKIÓ 2020
VITORLÁZÁS, FINNDINGI
Az állás 8 futam után:
1. Giles Scott (brit) 20 pont
2. Joan Cardona (spanyol) 26
3. BERECZ ZSOMBOR 29
4. Nicholas Heiner (holland) 36
5. Josh Junior (új-zélandi) 38
6. Facundo Olezza (argentin) 46

Közben lezajlott a női és a férfi szörfözők éremfutama. Előbbit a francia Charline Picon nyert meg a brit Emma Wilson és a kínai Lu Jün-hsziu ellen, ám utóbbinak ez a helyezés is elég volt ahhoz, hogy megszerezze a versenyszám aranyérmét francia és brit vetélytársnője előtt.

A férfiaknál az izraeli Yoav Cohen lett az első a holland Kiran Badloe és a svájci Mateo Sanz Lanz előtt. Az aranyérmet Badloe szerezte meg, a francia Thomas Goyard és a kínai Pi Kun előtt.

NŐI SZÖRF
1. Lu Jün-hsziu (Kína) 36
2. Charline Picon (Franciaország) 38
3. Emma Wilson (Nagy-Britannia) 38
4. Marta Maggetti (Olaszország) 66
5. Lilian de Geus (Hollandia) 72
6. Katy Spychakov (Izrael) 85

FÉRFI SZÖRF
1. Kiran Badloe (Hollandia) 37
2. Thomas Goyard (Franciaország) 74
3. Pi Kun (Kína) 75
4. Yoav Cohen (Izrael) 76
5. Mattia Camboni (Olaszország) 76
6. Piotr Myszka (Lengyelország) 79

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik