Tokió 2020: a vitorlázó Vadnai Benjámin az első tízben 3 futam után

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.07.26. 09:04
null
Vadnai Benjamin (Fotó: MVSZ, archív)
Már a második napjuknál tartanak a vitorlásversenyek. Eddig három magyar szállt vízbe, akik közül a Laser hajóosztályban induló Vadnai Benjamin áll a legjobban.

Vadnai az első futamban 7. lett, a másodikban 21., míg a harmadikban nagyon sokáig a második helyen állt, sőt a vezetést is átvette, de a futam végére visszacsúszott a 9. helyre. Mivel a legrosszabb eredményük kiesik, ezért három futam alapján összesítésben a 9. helyen áll. Az élen ebben a hajóosztályban a finn Karlee Tapper áll az élen.

A női szörfösöknél Cholnoky Sára hat futamon van túl, s hétfőn 21., 25. és 15. helyeket szerzett, így összesítésben a 26. az éllovas francia Charline Picon mögött.

A női Laser Radial hajóosztályban Érdi Mária mindkét futamában 16. lett, így összesítésben a norvég Line Flem Höst mögött a 20. A magyarról tudni kell, hogy a harmadik futamban borult, miután az egyik japán versenyző nekiütközött a hajójának.

„Sajnos különösebben ma sem vagyok elégedett. Úgy ültem hajóba, hogy nincs semmi extra elvárás, kockázatmentes vitorlázást terveztem, amely egy ideig meg is volt, de aztán sajnos jött az ütközés...” – mondta Érdi Mária.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik