Tokió 2020: Csizmadia, Tótka, Csipes és Kozák és kajak párosunk is döntős

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.08.05. 02:32
null
Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta ezúttal is éremért küzdhet (Fotó: Tumbász Hédi)
Csütörtökön újabb négy kajak-kenu versenyszám elődöntőjét és fináléját rendezik a tokiói olimpián. Férfi kajak egyes 200-on Csizmadia Kolos és Tótka Sándor, női kajak egyes 500-on Csipes Tamara és Kozák Danuta egyaránt futamgyőztesként került a döntőbe, és finalista a Nádas, Kopasz kajak páros is 1000 méteren. Női kenusaink és a Béke, Varga kajak páros a B-döntőben folytathatják. 

 

FÉRFI KAJAK EGYES 200 MÉTER
A két elődöntős futam első négy-négy helyezettje juthatott a fináléba.
Remekül rajtolt Csizmadia Kolos, aki végig az élen haladt, kérdés nem férhetett a döntőbe kerüléséhez, és végül 9 ezredmásodperccel (35.099) meg is nyerte a futamot, ezzel pedig finalista.
Hasonlóan jól kezdett Tótka Sándor is, aki rajt-cél győzelmet aratott (35.114), és ő jóval „simábban" – hat századmásodperccel – végzett az élen. Ez mindenképpen biztató a 4.42-kor kezdődő döntőre nézve.

NŐI KENU EGYES 200 MÉTER
A beugró Balla Virág csak a középmezőnyben rajtolt és végül a hatodik helyen célba érve a B-döntőben lesz érdekelt (4.50).
A következő futamban sajnos Takács Kincső alaposan elrontotta a rajtját és ez 200 méteren végzetes volt. Csak a nyolcadik helyen ért célba, ami ugyancsak B-döntőt jelent.

NŐI KAJAK EGYES 500 MÉTER
Itt rendhagyó módon négy elődöntőt rendeztek és csak az első kettő-kettő jutott döntőbe (5.29).
Remekül rajtolt Csipes Tamara és végig vezetve, több mint egy hajóhosszal verte a mezőnyt (1:51.698).
Kozák Danuta, közepesen startolt, de az élmezőnyben haladt, fél távnál még a második helyen, ám aztán átvette a vezetést és végül fél hajóval ő is megnyerte a saját futamát, s lett így finalista.

FÉRFI KAJAK KETTES 1000 MÉTER
Az egyazon futamba sorolt mindkét magyar hajó jól rajtolt, aNádas Bence, Kopasz Bálint, valamint Béke Kornél, Varga Ádámegység a harmadik-negyedik helyen haladt fél távnál. Előbbiek aztán a vezetést is átvették, végül a németek mögött a második helyen lettek finalisták (5.55), utóbbiak azonban a végén visszacsúsztak az ötödik pozícióba, így ők csak a B-döntőben lesznek érdekeltek (5.47).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik