US Open: „Bárcsak két győztes lehetne” – Thiem a diadal után

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.09.14. 11:19
null
Történelmi döntőt vívott egymással Zverev (bal) és Thiem (jobb), hiszen utóbbi két szettes hátrányból fordított (Fotó: Twitter, @usopen)
Mint arról beszámoltunk, Dominic Thiem kétszettes hátrányból felállva 3–2-re legyőzte Alexander Zverevet a US Open férfi egyes döntőjében. Az élete első Grand Slam-tornagyőzelmét szerző 27 éves osztrák és német vetélytársa is elismerően nyilatkozott a másik félről a döntő utáni sajtótájékoztatón.


Bárcsak két győztes lehetne. Mindketten megérdemeltük volna ma ezt a sikert” – kezdte rendkívül sportszerűen a győztes, Dominic Thiem. „2014-ben ismertük meg egymást, amikor még mindketten azért küzdöttünk, hogy beférjünk a legjobb száz közé a világranglistán. Ekkor vette kezdetét egy fantasztikus barátság, most pedig itt tartunk” – folytatta az osztrák.

Emlékszem, mit mondtál két éve, amikor egymással játszottunk döntőt Madridban, és te nyertél. Azt mondtad, hogy egyszer megcsinálom, nyerni fogok egy ilyen tornát, és én most ugyanezt mondom neked. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy felérsz a csúcsra – üzente a győztes Thiem jó barátjának, egyben döntőbeli ellenfelének, Zverevnek, utalva a 2018-as madridi ATP 1000-es torna fináléjára, amit a német nyert meg ellene.

Card

Mindenekelőtt szeretnék gratulálni Dominicnak a Grand Slam-tornagyőzelméhez, amely az első, de korántsem az utolsó neki. Nem ez lesz az egyetlen, ebben biztos vagyok. Ha kicsit többet hibázott volna, most enyém lenne a trófea, de nem így lett – azért állok itt, hogy második helyezettként mondjak beszédet” – kezdte a US Open-döntő vesztese.

Szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak a rengeteg munkáért, és azért, hogy bármikor számíthatok rájuk. Az elmúlt két esztendő nem volt könnyű a pályafutásomban. Az biztos, hogy előreléptünk, és ezen az úton szeretnénk továbbra is haladni. Egy nap sikerülni fog, összehozzunk a Grand Slam-sikert” – zárta mondandóját bizakodóan Zverev.

US Open 2020 Men's Singles Trophy Presentation

Men's singles trophy presentation and post game interview following Dominic Thiem's victory against Alexander Zverev at the US Open 2020. Don't miss a moment...


Az ATP-világranglistán harmadik Thiem az első játékos az 1968-as open éra bevezetése óta, aki kétszettes hátrányból felállva nyert US Open-döntőt, és ő a második osztrák GS-győztes az 1995-ben Roland Garrost nyerő Thomas Muster után.

Card

A fináléban vereséget szenvedő Zverev az első játékos a US Open történetében, aki az elődöntőben 2–0-s hátrányból nyert, és ő az első teniszező a US Open történetében, aki egy döntőt 2–0-ról elbukott.

Card

 

US OPEN
FÉRFI DÖNTŐ
Thiem (osztrák, 2.)–A. Zverev (német, 5.) 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (8–6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik