Tenisz: Néha azt várják, úgy szerváljak, mint Federer – Fucsovics

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2021.05.25. 15:28
null
Fucsovics Márton a Roland Garrosra összeszedi magát (Fotó: Dömötör Csaba)
A Roland Garrosra készülő Fucsovics Márton elismerte, a sikeres hónapok után hullámvölgybe került, ám azt reméli, Párizsban ismét jó hangulatban, felszabadultan teniszezhet. A legjobb magyar teniszező nem akar panaszkodni, hiszen kiváló eredményeket ért el az elmúlt hónapokban.

A párizsi út előtt félévértékelő sajtótájékoztatót tartott a legjobb magyar teniszező, Fucsovics Márton, aki állítása szerint sohasem kezdte még ilyen jól az idényt – hetekig kvalifikációs helyen állt a torinói ATP-világbajnokságért zajló versenyben.

Az MTK sportolója a Mercedes-Benz Hovány Budaörs márkakereskedésben rendezett eseményen elárulta, számított rá, hogy ilyen eredményeket ér majd el, hiszen rengeteget dolgozott ezért. A legnagyobb győzelmének a svájci Stan Wawrinka ellenit tartja az Australian Open második fordulójából, meccslabdákat hárítva nyert 7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6-ra. Momentán 44. a világranglistán, ám továbbra sem mondott le arról az álmáról, hogy bekerüljön a legjobb 30 közé, ahol eddig még nem járt – 2019 márciusában viszont jegyezték a 31. pozícióban, első lépésként azt szeretné megközelíteni.

„Nagyon sikeres másfél éven vagyok túl. Most valóban jött egy hullámvölgy, éppen a nekem legkevésbé kedves borításon, salakon, de bízom benne, hogy a Garrosra összeszedem magam – mondta Fucsovics, aki hat mérkőzéséből csupán kettőt tudott megnyerni az idei salakszezonban. – Tavaly a Roland Garros volt az egyetlen versenyem a borításon, előtte három hétig csak edzettem itthon. Éhesen, jó hangulatban, felszabadultan érkeztem meg Párizsba, most is erre lesz szükségem. De egy Grand Slam-tornán nagyon nehéz eljutni a legjobb tizenhat közé, sőt, mérkőzést nyerni is.”

A Nemzeti Sport kérdésére a 29 éves sportoló elárulta, továbbra sincs olyan hangulata a tornáknak, mint a világjárvány előtt, de már érezhetőek az enyhítések, egyre több szurkolót engednek be a lelátókra, és a teniszezőknek sem muszáj kizárólag a szálloda és a pálya között mozogniuk.

„Összességében nem akarok panaszkodni, hiszen a speciális körülmények között is jó eredményeket értem el, de természetesen nagyon várom vissza a nézőket” – mondta Fucsovics, aki egyelőre nem gondol a tokiói olimpiára, mert mindig a következő feladatra koncentrál, ám azt nem titkolja, nagy vágya, hogy pályára léphessen az ötkarikás játékokon, és bár ezt valószínűleg három év múlva is megteheti, nem akarja kihagyni a Japánban rendezendő eseményt.

A sajtótájékoztatón a szervájáról is kérdezték, amire úgy felelt, szerinte sokkal jobban adogat, mint korábban, rengeteget fejlődött ebben a játékelemben: „Néha azt várják tőlem, hogy úgy szerváljak, mint Roger Federer. Negyvennegyedik vagyok a világranglistán, úgy adogatok, mint egy negyvennegyedik. Sokat dolgozunk azon az edzőimmel, hogy előrébb lépjek – az adogatást és a ranglistát tekintve is!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik