Tenisz: Fucsovics és Piros is kiesett a metzi ATP-torna selejtezőjében

Vágólapra másolva!
2022.09.19. 18:15
null
Fucsovics Márton kiesett a metzi selejtezőben (Fotó: AFP)
Egyik magyar férfi teniszezőnek sem sikerült főtáblára jutnia a Metzben zajló férfi tenisztornán: Fucsovics Márton a világranglista 167. helyén áll francia Grégoire Barrere-től szenvedett vereséget két szettben, míg Piros Zsombor az első játszmát még megnyerte a háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Stan Wawrinka ellen, a következő két játszmát nagyon simán elvesztette, így ő is búcsúzott.

A világranglistán 91. magyar éljátékos – három nappal a Davis-kupa vilniusi osztályozóján az ukránok felett aratott 3:1-es győzelmet követően – Harold Mayot (263.) búcsúztatása után a selejtező második körében a szintén francia Grégoire Barrere-rel csapott össze.

A hétfői találkozón az ATP-rangsorban 167. ellenfél 2:2-nél elvesztette az adogatását, majd visszabrékelt, a 30 éves Fucsovics pedig 4:5-nél szettlabdát hárított. Két gémmel később, 5:6-nál már nem sikerült neki ugyanez, így 66 perc elteltével szetthátrányba került. A második játszma váratlanul nagyon simán alakult, Fucsovics mindössze egyetlen gémet nyert – 0:3 után szépített –, és nem tudta megnehezíteni riválisa dolgát.

A kvalifikáció másik magyarja, Piros Zsombor (160.) a háromszoros Grand Slam-bajnok, 37 éves svájci Stan Wawrinkával (284.) találkozott a főtáblára jutásért.

Piros – aki Fucsovicshoz hasonlóan a Davis-kupában szerepelt az ukránok ellen győztes magyar válogatottban – jól kezdett a pekingi olimpián párosban bajnok svájci ellen: az első szettben adogatóként végig magabiztos volt, és bár három bréklehetősége közül egyiket sem tudta kihasználni, rövidítésben megnyerte a szettet.

A második játszmában 2:2-nél Wawrinka – a találkozó során először – fogadóként tudott játékot nyerni, s Piros ekkor még talán nem sejtette, hogy több babér nem terem már neki a találkozón. Wawrinka ugyanis a folytatásban minden játékot megnyert: a második játszmát 6:2-re vitte 31 perc alatt, a döntő szettet pedig ennél is gyorsabban, mindössze 28 perc alatt vágta zsebre 6:0-ra a láthatóan egyre fáradtabb Piros ellen.

Wawrinka tehát az utolsó tíz játékot egyaránt megnyerte, 1 óra 56 perc alatt lezárta a mérkőzést, s a főtáblára került.

ATP 250-ES TORNA, METZ (534 555 euró, kemény pálya)
FÉRFI EGYES
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Grégoire Barrere (francia)–Fucsovics Márton (3.) 7:5, 6:1
Stan Wawrinka (svájci)–Piros Zsombor 6:7 (4–7), 6:2, 6:0

FŐTÁBLA, 1. FORDULÓ
Korda (amerikai)-Gaston (francia) 6:3, 7:6 (7–2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik