Federer menetel, Wozniackit nagyon megizzasztották

Vágólapra másolva!
2011.05.25. 13:47
null
Federernek csak egy játszmán keresztül voltak nehézségei (Fotók: Reuters)
Megerőltetés nélkül lépett a francia nemzetközi teniszbajnokság harmadik fordulójába Roger Federer, miután könnyedén, három játszmában legyőzte a világranglistán 181. francia Maxime Teixeirát.

A harmadik kiemelt Federernek igazából egy szettig kellett csak izzadnia a ragyogó párizsi napon, akkor se sokat. Az első játszmában Teixeira jól tartotta magát, Federer fonákja nem volt az igazi, a svájci néha nagyon csúnya hibákat követett el. Így is nyert 6:3-ra, a továbbiakban pedig hengerelt, folyamatosan nyomás alatt tartva ellenfelét: nullára hozta a második játszmát, a harmadikban pedig Teixeira csak azzal vigasztalódhatott, hogy fogott két játékot, így 6:3, 6:0, 6:2-vel búcsúzott kevesebb mint másfél óra alatt.

Federer következő ellenfele már kiemelt lesz, mégpedig a szerb Janko Tipszarevics, aki beledöngölte a salakba a spanyol Pere Ribát (6:1, 6:3, 6:0).

Női egyesben az első kiemelt Caroline Wozniackinak nem könnyed átmozgatás volt a szerdai játéknap, mivel a kanadai selejtezős, Aleksandra Wozniak makacsul tartotta magát. A dán klasszis 6:3-ra győzött az első játszmában, hogy a másodikban alaposan megszenvedjen.

Wozniacki 4:5-nél és 5:6-nál a szettben maradásért szervált a kifejezetten jól játszó Wozniak ellen, sikerrel, így jöhetett a rövidítés. Ebben megint csak Wozniaké volt a kezdeményezés, a kanadai 5–2-es előnyt szerzett, majd 6–3-nál játszmalabdákhoz jutott. Wozniacki mindhármat hárította, majd 7–6-ra fordított és mérkőzéslabdánál szerválhatott. Wozniak nagyon elrontott a hálónál egy ziccert, Wozniacki pedig meccset eldöntő ütéssel válaszolt – 6:3, 7:6-ra győzte így le megremegő ellenfelét.

A nyolcadik kiemelt Samantha Stosur jó szerva-röpte játékkal átgázolt Simona Halepen (6:0, 6:2, kérdés annyi volt, hogy a román hölgy kap-e „biciklit", de ezt elkerülte), Anastasia Rodionova simán búcsúztatta Gallovits Edinát.

Julia Görges és Lucie Safarová sokáig nyúzta egymást, végül a 17. kiemelt Görges 2:6, 7:5, 6:2-vel hozta a meccset. Kiesett a 32. kiemelt bolgár Pironkova, akit az argentin Gisela Dulko búcsúztatott két játszmában.

SZÁVAYÉK A 2. KIEMELT DUÓ ELLEN JÁTSZANAK

A második helyen kiemelt Kveta Peschke, Katarina Srebotnik cseh-szlovén kettős ellen lép majd pályára Szávay Ágnes és partnere, a lett Liga Dekmeijere a francia nyílt teniszbajnokság női párosának második fordulójában, a legjobb 32 között.

 

Szávayék még kedden győzték le a hazai közönség előtt szereplő Irena Pavlovic, Laura Thorpe duót 7:6 (7–3), 3:6, 6:3-ra, míg Peschkéék szerdán verték a Csang Kaj Csen, Chanelle Scheepers tajvani, dél-afrikai kettőst 6:2, 6:2-re.

 

A gerincsérüléssel bajlódó Szávay egyesben hétfőn búcsúzott, majd bejelentette: orvosai tanácsára előreláthatólag fél évet kihagy a francia nemzetközi bajnokság után, mert az ötödik csigolyájában korábban fáradásos törést diagnosztizáltak.

MTI

 

FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS
(17 520 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ
Tipszarevics (szerb, 29.)–Riba (spanyol) 6:1, 6:3, 6:0
Federer (svájci, 3.)–Teixeira (francia) 6:3, 6:0, 6:2
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
Wozniacki (dán, 1.)–Wozniak (kanadai) 6:3, 7:6
Görges (német, 17.)–Safárová (cseh) 2:6, 7:5, 6:2
Dulko (argentin)–Pironkova (bolgár, 32.) 6:4, 6:2
Stosur (ausztrál, 8.)–Halep (román) 6:0, 6:2
An. Rodionova (ausztrál)–Gallovits (romániai) 6:1, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik