Czink számára Mirza jelentette a végállomást Birminghamben

Vágólapra másolva!
2009.06.12. 15:38
Címkék
A Birminghamban zajló női tenisztorna negyeddöntőjében a tizenhatodik helyen kiemelt Czink Melinda kétszettes vereséget szenvedett az indiai Sania Mirzától.
Czink Melinda a negyeddöntőben búcsúzott Birminghamben
Fotó: Reuters (archív)
Czink Melinda a negyeddöntőben búcsúzott Birminghamben
Czink Melinda a negyeddöntőben búcsúzott Birminghamben
Fotó: Reuters (archív)
Czink Melinda a negyeddöntőben búcsúzott Birminghamben

Az első szettben rengeteget hibázó Czink Melinda számára rosszul indult a mérkőzés, három adogatójátékából mindössze egyet tudott megnyerni, többek között hat kettős hibája miatt.

Így hiába jutott el Sania Mirza adogatásánál egyszer ő is bréklabdáig – ráadásul azt a játékot sem sikerült megnyernie –, fél óra alatt simán, 6:1-re elbukta az első szettet.

A második játszma sem úgy indult, ahogy ideális lenne: a mérkőzés folyamán hetedik alkalommal szerzett úgy pontot Mirza, hogy még csak játékba sem kellett avatkoznia.

Ezt követően azonban Czink biztosan hozta a játékot, majd ismét, miután Mirza is sajátját, így 2:1-es előnyre tett szert.

A mérkőzésen addig első szervájából alig hibázó Mirza és Czink is elvesztett egy-egy adogatójátékot, és 4:4-nél ismét a magyar lány következett.

Ekkor azonban ismét elkezdett hibázgatni, a kilencedik kettős hibája után pedig előnybe került Mirza, amit ki is használt, így a továbbjutásért szerválhatott, és bár meccslabdája is volt, Czink vissza tudta venni az elveszített játékot (5:5)

Ezt követően 0:30-ról hozta a sajátját, így Mirzának a szettben maradásért kellett adogatnia. Ezt ő is 0:30-ról hozta, és következhetett a rövidítés.

Ebben Czink 2–3-nál elbukott egy adogatást, ez pedig sorsdöntőnek bizonyult, s Mirza végül 6:1, 7:6 (7–4)-gyel jutott tovább az elődöntőbe.

WTA-TORNA, AEGON CLASSIC, BIRMINGHAM (220 000, füves pálya)

NEGYEDDÖNTŐ
Mirza (indiai)–Czink (magyar, 16.) 6:1, 7:6
Li Na (kínai, 4.)–Vögele (svájci) 6:3, 7:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik