Clijsters csütörtökön bejelentheti visszatérését a legjobbak közé

Vágólapra másolva!
2009.03.24. 18:53
A korábbi női világelső teniszező, Kim Clijsters csütörtökön sajtótájékoztatót tart, amelyen valószínűleg bejelenti visszatérését a professzionális sporthoz.
Kim Clijsters ismét a figyelem középpontjában
Fotó: Imago (archív)
Kim Clijsters ismét a figyelem középpontjában
Kim Clijsters ismét a figyelem középpontjában
Fotó: Imago (archív)
Kim Clijsters ismét a figyelem középpontjában

Kim Clijsters szabadkártyát kért a US Openre

A visszatérését tervező Kim Clijsters szabadkártyát kért a 2009-es US Openre – jelentette az AP hírügynökség.

Az Egyesült Államok Teniszszövetségének egy tisztviselője árulta el az AP újságírójának, hogy már tárgyalnak a US Open szervezői és a belga teniszező képviselői.
A 25 éves belga játékos 2007 májusában vonult vissza, majd nem sokkal később házasságot kötött Brian Lynch kosárlabdázóval, akitől tavaly februárban gyermeke született.

Belga újságok napok óta arról írtak, hogy a Clijsters hamarosan visszatér a sportág elitjébe. Aminek lehetőségét tovább erősíti, hogy a korábbi világelső csütörtökre sajtótájékozatót hirdetett meg Bree-be, ahol a 2009-es terveiről kíván beszélni.

A feltételezéseket Lindsay Davenport is alátámasztotta, amikor arról nyilatkozott, hogy Clijsters tanácsot kért tőle, miként lehet gyermekkel a legkönnyebben kivitelezni a sok utazást.

„Kim küldött nekem egy e-mailt, amelyben olyan kérdéseket tett fel, hogy miként utaztam és viseltem gondját a babának a WTA Tour közben. Szerintem hamarosan újra versenyezni fog” – nyilatkozta Davenport.

A múlt héten Carl Maes, Clijsters korábbi edzője is nyilatkozott arról, hogy nem érné váratlanul, ha volt tanítványa ismét pályára lépne. „Ha elég fitt, és kedve is van hozzá, nem lennék meglepve, ha ismét ütőt ragadna” – nyilatkozta nemrégiben Carl Maes, a 2007-ben visszavonuló játékos volt edzője.

Kim Clijsters – aki pályafutása során 34 tornán diadalmaskodott egyesben – tavalyelőtt májusban, egy hónap híján 24 évesen fejezte be a versenyzést. Ő volt az első belga teniszező, aki világelső lett: 2003-ban 19 héten keresztül vezette a ranglistát.

A US Open 2005-ös győztese 2007-ben némileg váratlanul elégelte meg egyik napról a másikra a teniszt. „Itt az ideje a házasságnak, hogy ismét főzhessek, és együtt legyek a barátokkal és a családdal. Nincs többé utazás, repülés és átszállás, és végre nem kell pletykákat és hazugságokat olvasnom az újságokban magamról” – mondta visszavonulása alkalmával Clijsters.

A belga teniszező egyébként nem szakadt el végleg a játéktól. Május 17-én Tim Henmannal, Steffi Graffal és André Agassival együtt bemutatótornán vesz részt Wimbledonban, és június 14-re is van egy kötelezettsége: Rosmalenben Michaelle Krajicekkel játszik népszerűsítő mérkőzést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik