Jelena Gyementyjeva előbb jutott tovább, aztán győzött

Vágólapra másolva!
2008.11.07. 20:05
A női teniszezők WTA-világbajnokságán a Barna-csoportban Serena Williams visszalépése miatt már nem volt tétje a Jelena Gyemetyjeva–Nadja Petrova találkozónak, hiszen előbbi játékos már továbbjutott Venus Williams mellett. Gyementyjeva, hogy tökéletessé tegye a napját három játszmában legyőzte riválisát.
Jelena Gyementyjeva a legjobb négy közé jutott
Fotó: Reuters
Jelena Gyementyjeva a legjobb négy közé jutott
Jelena Gyementyjeva a legjobb négy közé jutott
Fotó: Reuters
Jelena Gyementyjeva a legjobb négy közé jutott

Izgalmasnak ígérkezett a péntek esti program a WTA-világbajnokság Dohában, hiszen Serena Williams és Jelena Gyementyjeva ki-ki mérkőzést játszhatott volna a második továbbjutó helyért Venus Williams mögött.

Azért csak volna, mert Serena Williams váratlanul hasfalizom-húzódásra hivatkozva visszalépett a versenytől, így továbbléptetve riválisát. Gyementyjeva azonban nem maradt mérkőzés nélkül, ugyanis Nadja Petrova beugrott, hogy egy mérkőzésen szórakoztassa a közönséget.

Petrova meglepően motiváltan állt a mérkőzéshez, ám ennek ellenére az első játszmát – megérdemelten – Gyementyjeva nyerte 6:4-re. A másodikban Petrova jobban kezdett, Gyementyjeva azonban visszajött hátrányból, és 4:4-nél öt bréklehetősége is volt, igaz, nem sikerült pontot csinálni egyikből sem. Sőt a következő szettben nem tudta hozni adogatását, így elvesztette a szettet (6:4).

A döntő szett azonban nem hozott volna különösebb izgalmakat, ha Gyementyjeva 4:0 után nem kezd el könnyelműsködni, olyannyira, hogy Petrova több mérkőzéslabda hárítása után feljött 5:4-re. A következő gémben azonban véget ért a hosszúra nyúlt játék, Gyementyeva 6:4-re nyert.

A szombati elődöntőkben Venus Williams–Jelena Jankovics, Vera Zvonarjova–Jelena Gyementyjeva mérkőzéseket rendeznek.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, 4.55 MILLIÓ DOLLÁR

BARNA CSOPORT, 3. FORDULÓ
Gyemetyjeva (orosz)–Petrova (orosz) 6:4, 4:6, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik