Szávay Ágnes legyőzte Nadja Petrovát, és a nyolcaddöntőbe jutott

Vágólapra másolva!
2007.09.01. 18:40
Bejutott a legjobb tizenhat közé Szávay Ágnes az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután két játszmában legyőzte a hetedik helyen kiemelt Nadja Petrovát. A magyar kiválóság ellenfele a következő fordulóban Julia Vakulenko lesz.
Szávay Ágnes már a nyolcaddöntőben van
Reuters
Szávay Ágnes már a nyolcaddöntőben van
Szávay Ágnes már a nyolcaddöntőben van
Reuters
Szávay Ágnes már a nyolcaddöntőben van

US OPEN

NŐI EGYES, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT:
Szávay Ágnes (magyar)-Petrova (orosz, 7.) 6:4, 6:4
Csakvetadze (orosz, 6.)-Mirza (indiai, 26.) 6:2, 6:3
Vakulenko (ukrán)-Kirilenko (orosz) 6:2, 6:4
FÉRFI EGYES, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT:
Davigyenko (orosz, 4.)-Almagro (spanyol, 28.) 7:5, 6:0, 7:5
Roddick (amerikai, 5.)-Th. Johansson (svéd) 6:3, 6:2, 6:0
Az első négy labdamenet, ezzel az első játék az orosz lányé lett, aki kiválóan szervált, és ezzel esélyt sem hagyott a Vasas teniszezőjének, ő azonban hasonlóan magabiztos tenisszel egyenlített. Sőt: jól is fogadva, és Petrova megingásait kihasználva két bréklabdához jutott, a másodikat pedig értékesítette is, miután ellenfele az alapvonalon túlra röpített egy könnyű tenyerest.

Petrova ezután is igyekezett mozgatni a magyar lányt, de gyakran vesztére tette: Ági hol egy remek röptével, hol a szakemberek által is méltatott fonákkal tréfálta meg, bár saját szervája után az orosz azért feljött 3:2-re.

Szávay azonban még rá tudott tenni egy lapáttal addigi kiváló teljesítményére: saját adogatójátékát hozta, a következő alkalommal pedig ismét elvette az egyre bizonytalanabb Petrováét. Az orosz elkezdett sokkal jobban ritörnözni, és meg is zavarta ezzel a magyar lányt, aki pedig már a játszmáért adogatott, de egymás után két gémet is elveszített.

5:4 után a Petrova combján lévő kötést kellett helyrehozni, így Áginak volt néhány perce rendezni a gondolatait. Magabiztosan, stílszerűen egy ásszal le is zárta a szettet – igen, alig 34 perc alatt megnyerte az első játszmát a hetedik kiemelt ellen!

A második szettre az egyes játékok is szorosabbak lettek, és a játszmán belül is fej-fej mellett haladtak a hölgyek. 3:2 után az orosz jutott ugyan bréklabdához, de Szávay egy parádés szerva-röptével, és két tankönyvbe illő fonák elütéssel elhárította a veszélyt. A New York-i közönség, amely imád a kisebb névnek szurkolni, nem győzte tapsolni Soltvadkert kedvencét, aki a következő játékban kétszer is elvehette volna Petrova adogatását, ám ekkor az orosz is bevágott egy sornyi kiváló adogatást.

Szávay nem ingott meg, egy rövidítés után úgy emelte át az oroszt, hogy az egy pillanatra valószínűleg megbánta, hogy nem inkább gerelyhajításra adta a fejét. 4:4 után aztán tovább fokozódtak az izgalmak. Szávay előbb remekül védekezve, négy ki nem kényszerített hibával elvette Petrova adogatását, és bő egy óra elteltével már a meccsért szerválhatott.

Ekkor azonban még az orosz is megmutatta, nem véletlenül volt ő harmadik is a világranglistán. Remekül teniszezett, és bréklabdához is jutott, de Ági óriási önbizalommal hárított – második adogatásra vágott be egy ászt! Aztán azonban a magyar lány is bizonyította, érzi a tét súlyát –ő ütött kettős hibát.

Tucatnyi labdamenet után aztán végre sikerült egymás után két fogadhatatlan szervát beütnie, majd boldogan emelte az égbe a kezét, gratulált a kényszeredetten mosolygó Petrovának, és szaladt oda édesapjához, és edzőjéhez, Kuharszky Zoltánhoz. Aláírt néhány labdát, odaadta a törölközőjét egy kisfiúnak a nézőtéren, majd leballagott a Billie Jean King teniszcentrum hármas számú pályájáról.

A magyar kiválóság következő ellenfele Julia Vakulenko lesz.

VIDEÓ – SZÁVAY ÁGNES GYŐZELME NADJA PETROVA ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik