Szávay Ágnes az olasz Tathiana Garbin ellen kezd Wimbledonban

Vágólapra másolva!
2008.06.20. 13:57
Már az első fordulóban nehéz ellenfélbe botlik Szávay Ágnes a hétfőn kezdődő wimbledoni bajnokságon: a női egyes egyetlen magyar szereplője az olasz Tathiana Garbinnal találkozik a nyitókörben.
Szávaynak nehezen indul majd a torna
Fotó: Action Images (archív)
Szávaynak nehezen indul majd a torna
Szávaynak nehezen indul majd a torna
Fotó: Action Images (archív)
Szávaynak nehezen indul majd a torna

A 30 esztendős Garbin jelenleg a 79. a világranglistán, és idén pocsék évet fut: ha nem verte volna végig a nem túl erős mezőnyt egy római challengertornán, akkor alig kilenc győzelemmel állna 14 vereség mellett ebben az esztendőben. Utolsó négy WTA-versenyén egyaránt az első fordulóban búcsúzott, akárcsak május végén a Roland Garroson.

Garbin ezzel együtt nem lebecsülendő ellenfél: egy évvel ezelőtt még 22. volt a világranglistán, és pályafutása során már majdnem kétmillió dollárt keresett. Wimbledon azonban nem tartozik a kedvenc versenyhelyszínei közé: nyolc év alatt összesen két meccset tudott nyerni az All England Clubban.

Szávay Ágnes tavaly szerepelt először a női egyes főtábláján, és akkor a második körig jutott, ahol az ukrán Aljona Bondarenko győzte le két szettben.

Garbin után a román Monica Niculescu (87.) és a szlovák Magdalena Rybariková (114.) összecsapásának győztese várhat a magyar lányra, a legjobb 32 között pedig az olasz Francesca Schiavone (20.), az osztrák Tamira Paszek (63.), a kínai Jen Ce (43.) vagy a spanyol Anabel Medina Garrígues (34.) következhet. De ezen az ágon kapott helyet a világelső szerb Ana Ivanovics is: vele a legjobb 16 között találkozhat a magyar lány.

Szávay párosban sem szabadul Garbintól: az orosz Dinara Szafinával induló magyar lány az ukrán Marija Koricceva és az olasz lány kettősével csap össze az első körben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik