Szávay párosban is kikapott, így befejeződött számára a torna

Vágólapra másolva!
2008.04.01. 07:54
Befejezte szereplését Key biscayne-ben a világranglistán 18. helyezett Szávay Ágnes. A magyar teniszező egyesben már korábban búcsúzott, kedd hajnalban pedig párosban is kiesett miután Dinara Szafiával az oldalán vereséget szenvedtek a Kveta Peschke-Rennae Stubbs duótól.
Szávay Ágnes búcsúzott Key Biscayne-től
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Szávay Ágnes búcsúzott Key Biscayne-től
Szávay Ágnes búcsúzott Key Biscayne-től
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Szávay Ágnes búcsúzott Key Biscayne-től

A Key Biscayne-i WTA-tornán, a párosok versenyében a Szávay Ágnes / Dinara Szafina (magyar-orosz) duó első mérkőzésén nagy csatában győzött az olasz-amerikai Camerin / Craybas kettős ellen, míg magyar idő szerint kedden hajnalban a harmadik helyen kiemelt Kveta Peschke / Rennae Stubbs, cseh-ausztrál páros várt rájuk.

Az első szettet 27 percnyi játék után 6–2-re elveszítették Szávayék. A cseh-ausztrál kettős első szervái 85 százalékban pontot eredményeztek a játszma a során, és három break-labdájukból kettőt értékesítettek is, így könnyedén hozták a szettet.

Sajnos a folytatásban sem sokat változott a játék képe. A magyar-orosz párosnak az első játékkal ellentétben volt ugyan egy break-labdája, de azt elhibázta, míg Peschke és Stubbs három break-lehetőségéből kettőt ismét értékesített. Így 29 perc alatt a második játékot, és ezzel együtt a mérkőzést is megnyerték.

A torna előtt nyilvánosságra hozott legfrissebb női világranglistán Szávay Ágnes egyesben a 18. helyén állt, míg párosban harmincadikként rangsorolták, emellett a női teniszt irányító testület megválasztotta a 2007-es év feltörekvő játékosának.

Key Biscayne –ben viszont nem sok babér termett a magyar lánynak.

Egyesben már a második fordulóban (az elsőben erőnyerő volt) kikapott a világranglistán 53. Jelena Vesznyinától, míg párosban egy győztes meccs után szenvedett vereséget az orosz Dinara Szafinával az oldalán.

EREDMÉNY

Peschke / Stubbs–Szávay / Szafina 6:2, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik