A betegeskedő Marija Sarapova reméli, jövőre játszhat Dubajban

Vágólapra másolva!
2008.02.26. 10:40
Marija Sarapova napok óta vírusos betegséggel küszködik, ezért kellett az utolsó pillanatban lemondania a részvételt a dubaji tenisztornán, amelynek első fordulójában Szávay Ágnessel csatázott volna. Az orosz szépség reméli, jövőre visszatérhet az Egyesült Arab Emirátusokba, de most semmiképpen sem akart kockáztatni.
Marija Sarapova a dohai torna eredményhirdetésén
Reuters
Marija Sarapova a dohai torna eredményhirdetésén
Marija Sarapova a dohai torna eredményhirdetésén
Reuters
Marija Sarapova a dohai torna eredményhirdetésén

„Sajnos napok óta kínoz ez a vírus, most jutottam el arra a pontra, hogy képtelen vagyok a versenyzésre” – jelentette ki az Australian Open idei győztese.

Marija Sarapova mindent megtett a szereplésért, el is utazott a dohai viadalról Dubajba, de végül a lemondás mellett döntött.

„A döntő után azonnal elrepültem Dubajba, de hétfőn reggel már rendkívül kimerülten ébredtem, folyamatosan köhögtem. Este ütöttem néhányat, de arra a következtetésre jutottam, hogy nincs reális esélyem arra, hogy öt nap alatt öt mérkőzésen lépjek pályára” – szögezte le az orosz szépség.

Sarapova tavaly hosszú időt hagyott ki sérülés miatt, idén azonban már teljesen egészséges volt, ezt mutatja, hogy mindkét tornáját, Melbourne-ben és Dohában is megnyerte.

„Remekül és egészségesen indult az évem, és nem akartam egy rossz döntéssel kockáztatni a folytatást. Nagyon csalódott vagyok, de úgy tervezem, jövőre visszajövök Dubajba. Remélem, nagyszerűen sikerült majd a tornám” – szögezte le a korábbi világelső.

Sarapova távollétében is rendkívül erős a torna mezőnye: indul a világelső Justine Henin, valamint Szvetlana Kuznyecova, Ana Ivanovics, Jelena Jankovics, Amélie Mauresmo és Anna Csakvetadze.

Az orosz klasszis visszalépése után Szávay Ágnes a 28 éves Morigami Akikóval találkozik, remélhetőleg javít az elmúlt hetek sikertelenségei után. A tapasztalt japán teniszező 50. helyen áll egyesben a világranglistán, idén három mérkőzést nyert, négyet veszített el. Morigami sohasem nyert egyéni WTA-tornát, Grand Slam-versenyen mindössze háromszor jutott a harmadik körbe.

A magyar tinédzser még egyszer sem játszott Morigamival. Ha nyer Szávay, akkor a következő fordulóban a spanyol Medina Garrigues és a francia Amélie Mauresmo összecsapásának győztesével találkozik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik