A magyar női teniszválogatott Dánia ellen kezdi meg szereplését

Vágólapra másolva!
2008.01.30. 10:40
Budapesten a Syma-csarnokban szerdán kezdőik és szombatig tart a Fed-kupa euro-afrikai zónájának küzdelme az I. csoportban. A tizenöt résztvevő együttes közül két gárda juthat fel a Világcsoport második osztályába, ehhez a csoportkört túlélve az elődöntőben is győzni kell. A Machán Róbert szövetségi kapitány irányította magyar női együttes Dánia ellen lép pályára elsőként. Csapatunk két kulcsfontosságú egyes mérkőzése minden bizonnyal Szávay Ágnesre és Arn Grétára vár, míg ellenfelünk Caroline Wozniackira épít.
A magyar csapat birtokba veszi a hazai pályát, Szávay, Gubacsi és Nagy belépője
Meggyesi Bálint
A magyar csapat birtokba veszi a hazai pályát, Szávay, Gubacsi és Nagy belépője
A magyar csapat birtokba veszi a hazai pályát, Szávay, Gubacsi és Nagy belépője
Meggyesi Bálint
A magyar csapat birtokba veszi a hazai pályát, Szávay, Gubacsi és Nagy belépője

A lengyel származású Wozniacki jelenleg a 45. helyen áll a legfrissebb WTA-világranglistán, az Australian Openen a nyolcaddöntőig jutott, ott 6:1, 7:6-ra kapott ki a későbbi döntős, negyedik helyen kiemelt szerb Ana Ivanovicstól. Tehát nincs éppen rossz formában.

A még tizenhét éves, lengyel szülőktől származó, de már Dániában született kiválóság 2006-ban a juniorok között nyert Wimbledonban, az idei Australian Open már a negyedik Grand Slam-versenye volt.

Az ő legyőzése igencsak kemény diónak ígérkezik bármelyik magyar számára.

Wozniacki mögött azonban nagy az űr a dán csapatban. A 21 éves Hanne-Skak Jensent a 683. helyen jegyzik, viszont Karina Ildor és Eva Dyrberg egyelőre nem is fér fel a WTA-világranglistára.

A dán együttessel a tavalyi kiírásban már megmérkőzhettünk, akkor 2-1-re nyertünk ellenük. Áprilisban Bulgáriában (Plovdivban) rendezték meg a küzdelmeket, ahol a 9-12. helyért lejátszott helyosztón találkoztunk Dániával.

Batta Lucia 6:3, 6:2-re elveszített a Karen Barbat (1021. a mostani világranglistán) elleni találkozóját, viszont Nagy Kyra 6:3, 6:0-ra hozta a most is a dán keretben lévő Jensen elleni sajátját. Végül a páros döntött, ott a Nagy, Szávay Ágnes összeállítású magyar duó 6:4, 5:7, 6:0-ra bizonyult jobbnak a Hensen, Dyrberg alkotta kettősnél.

Az átalakított magyar csapatnak ettől függetlenül szinte teljesen ismeretlen ellenféllel kell felvenni a harcot, már ami a személyes tapasztalatokat illeti. Szávay egyik dán ellen sem játszott korábban, viszont Arn a 2007-s, estorili tornán 6:2, 3:6, 6:3-re legyőzte az azóta viszont sokat fejlődött Wozniackit.

A B csoport másik szerdai találkozóján Svájc és Nagy-Britannia mérkőzik meg egymással.

FED-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, I. CSOPORT, AZ 1. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA:

A CSOPORT:
HOLLANDIA LUXEMBURG 16:00
BULGÁRIA PORTUGÁLIA 16:00

B CSOPORT:
MAGYARORSZÁG DÁNIA 14:30
NAGY-BRITANNIA SVÁJC 16:00

C CSOPORT:
FEHÉROROSZORSZÁG GRÚZIA 10:00
SVÉDORSZÁG SZLOVÉNIA 10:00

D CSOPORT:
LENGYELORSZÁG ROMÁNIA 10:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik